Home » Junioren springteam wint!

GROENLO – Op zaterdag 20 oktober heeft er een junioren springteam (geboren tussen 2003 en 2005) van Rap en Snel Groenlo deelgenomen aan de district Oost groepsspringwedstrijden in Oldemarkt. In het D of E niveau hebben zij deelgenomen op minitrampoline vrij, minitrampoline pegasus, airtrack en kast plank.

Tijdens de trainingen is er heel hard getraind om alle verplichte sprongen onder de knie te krijgen. Minitrampoline vrij is het makkelijkste onderdeel voor de springers. Ze kwamen hier uit in het D niveau, waarbij de jury vele salto’s heeft gezien. Mascha toonde hier een hoge hurksalto en een perfecte landing, waar Marijn en Kristel een erg mooi en goed gehoekte hoeksalto lieten zien. Uiteindelijk mocht dit team de 2e plaats innemen met slechts 0,1 punt verschil met nummer 1.

Zowel op minitrampoline vrij als op het onderdeel airtrack heeft dit team alle sprongen op de juiste manier uitgevoerd. Dat betekent dat de jury tevreden was over hun samenstelling. Wat minder prettig voor de jury was, was dat de dames in hun ‘vrije’ beurt met 8 springers tegelijk een radslag lieten zien. Lastig voor de springers om dit synchroon uit te voeren, nog lastiger voor de jury om het te jureren.

In de laatste vrije beurt lieten Lieke en Kim zien dat ze het afgelopen seizoen hard hebben getraind. Een perfecte arabier flikflak en arabier salto hebben ze aan de jury getoond. Waar het Liz tijdens het inspringen nog niet lukte om na de hurksalto een combinatie te laten zien, ging dat haar perfect af tijdens de wedstrijd zelf.

De dames waren zelf minder tevreden, toch hebben ze hier de 1e plaats weten te behalen. De laatste twee onderdelen waren met een springtoestel. Het onderdeel plank kast blijft lastig, zo was dit ook zichtbaar aan de samenstellingsscore. Hier hebben de meiden 0,9 punt laten liggen doordat tellen soms lastig is, 3 stappen in plaats van 2 stappen of met 1 voet afzetten in plaats van met 2 voeten. Desalniettemin hebben ze de 2e plaats behaald. Bij minitrampoline pegasus hebben ze maar 0,2 punt laten liggen en hebben ze met een hoge score ook de 2e plaats weten te behalen.

Het is iedereen na veel trainen gelukt om ‘overspreiden’ te behalen. Extra knap van Koenti dat het haar gelukt is, ze heeft er hard voor getraind. Het zag er moeiteloos uit, met een stick-it landing! Voor Celine was het haar 1e groepsspring wedstrijd, totaal iets anders dan turnen. Ze heeft veel groepsspring sprongen geleerd, maar eindigde op minitrampoline pegasus met een mooie en vertrouwde ook stick-it overslag. De volgende teamwedstrijd zal in januari zijn, dan splitst dit team zich in 2-en voor de microteam wedstrijden.

Eerst zal a.s. zaterdag de groepsspring wedstrijd zijn voor de jeugd springers van Rap en Snel in Steenwijk.