21 mei 2024
Home » Sport » Kijkje achter de schermen bij sv Grol tijdens eerste ‘Open dag’

Kijkje achter de schermen bij sv Grol tijdens eerste ‘Open dag’

299

GROENLO – Om een vereniging als sv Grol draaiende te houden komt enorm veel bij kijken. Organisatorisch een grote uitdaging, maar in de uitvoerende zin zowaar een nog grotere uitdaging. Met ruim 200 vrijwilligers wordt het voetbalbedrijf in stand gehouden.

De thuishaven van sv Grol, sportpark Den Elshof, wordt alom geroemd om haar faciliteiten en uitstraling. Het straalt uit waar sv Grol voor staat; kwaliteit en gemoedelijkheid. Aanstaande zondag 7 september nodigt sv Grol een ieder die de vereniging een warm hart toe draagt, haar relaties, leden en hun familieleden in het bijzonder, van harte uit een kijkje te komen nemen op het sportpark. Vanzelfsprekend bent u de gehele dag welkom tijdens de reguliere wedstrijden die da gespeeld worden.

Tussen 12.00 en 14.00 uur biedt het Groenlose voetbalbolwerk voor deze speciale gelegenheid iedereen de mogelijkheid een kijkje te nemen achter deuren die normaliter voor ‘buitenstaanders’ gesloten blijven. Zo kan een kijkje genomen worden in onder meer de vergaderruimtes, de werkplaats, medische ruimte, kleedkamers en materiaalopslag. In voornoemde ruimtes zullen vrijwilligers de belangstellenden een stukje uitleg voorzien.

Alle geledingen
Daarnaast worden er tal van aan voetbal gerelateerde activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals voetballen in 2 pannakooien en een voetvolleytoernooi. Voor alle deelnemers is er na afloop een patatje en een attentie. Bovendien zijn hiermee kaarten te winnen van thuiswedstrijden van FC Twente en De Graafschap. Daarnaast zullen diverse Grolgeledingen zich presenteren, zoals de kledingcommissie die deze dag een ieder in de gelegenheid stelt om tegen een gering bedrag kleding van de ‘oude’ kledinglijn aan te schaffen, de Supportersclub die een aantal nieuwe Grolattributen zal presenteren, de Stichting Internationaal Marveldtoernooi die haar DVD van haar jubileumeditie zal laten zien, de VSVG en de Bussinessclub sv Grol.

Grol-Silvolde
Uiteraard zal het complex feestelijk blauw-wit aangekleed worden en kunnen kinderen zich blauw-wit laten schminken als een waardige Grol-supporter, en aansluitend het eerste team aanmoedigen dat om 14.30 uur haar openingswedstrijd van het nieuwe seizoen zal spelen. Na afloop zal Grol-trainer Jos Heutinck de wedstrijd nabeschouwen in het sportcafé.

Voor 14.00 uur gratis entree
Grollen hebben bij thuiswedstrijden van Grol 1 gratis entree tot de wedstrijd. Iedereen die op de ‘Open dag,’ vóór 14.00 binnen is betaalt bovendien geen entree voor de wedstrijd Grol 1 – Silvolde 1 om 14.30 uur. Wel wordt aan iedereen een vrije gift gevraagd voor de landelijke vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Sv Grol staat midden in de samenleving en houdt altijd oog voor de minder gefortuneerde medemens, in meerdere opzichten. Voorzitter Hans Scheinck hierover; ‘Bartiméus Sonneheerdt is een vereniging die zich inzet voor slechtziende en blinde mensen. Ook bij de sv Grol speelt een aantal slechtziende jonge spelers. De vereniging ondersteunt projecten die niet door de overheid worden vergoed. Dit gaat van een aangepaste fiets tot een speciaal wetenschappelijk onderzoek. Of van extra hulpmiddelen tot het toegankelijk maken van online video’s voor blinde en slechtziende jongeren via gesproken tekst. Allemaal er vooral op gericht om de ontwikkeling van jonge blinde en slechtziende kinderen niet te laten stagneren. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.’ Bartiméus Sonneheerdt zorgt ervoor dat blinde en slechtziende mensen zich prima redden met een steuntje in de rug.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!