18 april 2024
Home » Sport » Lustrum voor Kanjer Dirt Challenge

Lustrum voor Kanjer Dirt Challenge

295

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

ZELHEM – Op zondag 27 mei werd voor de vijfde keer de Kanjer Dirt Challenge georganiseerd op het terrein van ZAMC in Zelhem; “De Langenberg”.

Vlak voor de start hadden zich al bijna 400 enthousiastelingen van alle leeftijden ingeschreven voor deelname en was er al een bedrag van ruim € 6.000,- ingezameld.  Met dit geld heeft Kanjers voor Kanjers een fiets met trapondersteuning geschaft voor de zorgboerderij van de familie Rutgers; deze werd voor de start aan hen overhandigd.

Na de overhandiging werd het startsein gegeven voor de “obstacle run” van het in 12 groepen verdeelde deelnemersveld. Het parcours bood een prachtige uitdaging voor iedereen.  Hindernissen van alle soorten en maten die al klimmen, klauterend, tijgerend of ploeterend door het water bedwongen werden; er werd wat gevraagd van de inventiviteit van de sporters. Helpende handen te over als het alleen even niet wilde lukken. Deze ingrediënten van de Kanjer Dirt Challenge zorgden zowel bij de deelnemers bij de omstanders met regelmaat voor hilariteit. Kon men het in het eerste deel van het parcours nog droog houden, in het laatste deel kon de nattigheid toch echt niet vermeden worden. Voor menig deelnemer zal dat een welkome afkoeling geweest zijn. De zeephelling leverde mooi spektakel evenals de waterhindernissen aan het einde van het parcours.

Door een evenement als de Kanjers Dirt Challenge wil de stichting kinderen laten sporten en de opbrengst hiervan ten goede laten komen voor kinderen waarvoor sporten en spelen niet zo vanzelfsprekend is.

[su_youtube url=”https://youtu.be/FtsMaImcXWs”]