MACL houdt off the roadrit

LICHTENVOORDE – Op zondag 16 oktober organiseert de MACL te Lichtenvoorde haar jaarlijkse Off-Roadrit. Ook dit jaar is onze fraaie route van plusminus 60 km binnen de gemeente Oost Gelre uitgezet in de wijde omgeving van het cross-circuit de Schans. Kort na de start is er een splitsing waarbij men een keuze kan maken tussen een route richting Lievelde of Vragender. Aan het einde van elk gedeelte passeren we de parkeerweide en kan een eventuele tankstop worden ingelast.

De route loopt over veel bospaden, zandwegen en maislanden. Het parcours is met pijlen aangegeven en waar nodig voorzien van lint of hekken om zoveel mogelijk overlast aan andere weggebruikers te beperken.

Bij de Lichtenvoordse motor- en autoclub bestaat een sectie off the roadcrossers die jaarlijks in oktober een off the roadrit houden. Deze motorrijders op crossmotoren onderscheiden zich van de rest: hun motoren zijn voorzien van kentekens.

De off the roadrit kent een groot deelnemersveld uit de hele regio. Het parcours gaat over verschillende terreinen met verschillende ondergrond. Zo wordt er deel in het bos, over gemaaide maïsvelden, landerijen, zandpaden en een deel over de openbare weg gereden. Het is geen wedstrijd. Er wordt met plezier gereden. Onderweg zijn er verschillende uitdagingen in de route opgenomen. De start zal spectaculair zijn. Die is vlakbij de grote zandbult bij Wijndomein Besselinkschans. Deze enorme berg zand is in het parcours opgenomen.