Melktap Open een individuele Boerengolf wedstrijd

GEESTEREN – Een Boerengolf wedstrijd aan het begin van de maand april blijft altijd een gok of de weersomstandigheden wel goed zijn en dat was afgelopen weekend zeker oke.

Eén nadeel door het vroege voorjaar is het gras al flink gegroeid en dit maakte het voor veel spelers ingewikkelder en moeilijker. De spelers, 40 in totaal, zijn over de holes verdeeld en starten allen tegelijk. Sommige maakten geen graancirkels maar grascirkels en plaatsten de bal mooi in het midden op het platgetrapte gras. Zij ondervonden weinig hinder bij de lange slagen. De moeilijkste slag blijft altijd de laatste slag naar de green, met lang gras is dit nog eens extra moeilijk. Vooral ook omdat de helft van de greens een vals plat richting de sloot kent.

De eerste speelronde van 10 holes duurde ca. 2 uur en kende een baanrecord met 61 slagen, geslagen door Wily Erinkveld, de baaneigenaar. De tweede ronde werd gewonnen door Paul Niehues uit Vreden met 64 slagen. Overall winnaar en winnaar van de Melktap cup is Wily Erinkveld met 130 slagen, gezien de omstandigheden een fantastisch resultaat.

En droom is voor hem uitgekomen, het winnen de Melktap cup, zegevieren op zijn eigen boerengolfbaan.

Paul Niehues is de hele winter al in vorm en wordt tweede met 133 slagen Jan Peters en Wilfried Maarse worden gedeeld derde. De eerste 10 spelers hebben zich ook geplaatst voor het individueel Open NK Boerengolf in oktober bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Wenche Aysee heeft geen dames concurrenten bij het Melktap Open, wordt winnaar en  plaats zich tevens voor het individuele Open NK Boerengolf.

Meer info www.boerengolf.nl
Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.