19 april 2024
Home » Sport » Melle Flikweert wint open NK Shinkyokushin karat

Melle Flikweert wint open NK Shinkyokushin karat

205

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

WINTERSWIJK – Afgelopen zaterdag 25 maart was Budocentrum weer aanwezig bij het open Nederlands kampioenschap Shinkyokushin full contact karate in Drachten. Het was een toernooi van heel hoog niveau met vechters uit heel Europa. De ochtend begon met de katakampioenschappen (schijngevechten) Maryam, Hashem, Jouke, Stan en Erik deden mee. Helaas geen podiumplaats, maar ze lieten wel veel progressie zien in hun kata’s.

Rond half twee zijn de kumitewedstrijden begonnen, deelnemers waren Jan Willem, Ali, Cas, Vinciano, Melle en Stan. Ons seniorleden Jan Willem en Ali zaten bij elkaar in de poule, het onderlinge gevecht werd na een minuut verlenging beslist in het voordeel van Ali. Ali ging er uiteindelijk na 3 zware partijen met de derde plaats vandoor. Voor Stan en Vinciano was het de eerste wedstrijdervaring en zij vielen buiten de prijzen.

De winnaar van de editie van vorig jaar Cas Hoogakker eindigde nu op een goede tweede plaats. De topper van dit toernooi was Melle Flikweert met een eerste plaats. Melle de kleinzoon van onze sensei Michiel van Vliet won alle gevechten overtuigend binnen de twee minuten met een ipon.