Home » Gemeente » Annelies van der Kolk informateur gemeente Bronckhorst

Annelies van der Kolk informateur gemeente Bronckhorst

282

BRONCKHORST – De politieke partijen in de gemeente Bronckhorst hebben op voordracht van de grootste partij, het CDA, mevrouw Annelies van der Kolk gevraagd om op te treden als informateur voor de gemeente Bronckhorst. Zij brengt een ruime bestuurlijke achtergrond mee. Zij was lid van Gedeputeerde Staten van Gelderland, fractievoorzitter van de Christen Unie en heeft meerdere waarnemingen voor burgemeestersfuncties op haar naam staan. Zo was zij waarnemend burgemeester van Harderwijk, Westervoort, Renswoude en op dit moment van Twenterand. In 2014 heeft zij als informateur voor Bronckhorst een dermate goede rol vervuld, dat de lijsttrekkers van Bronckhorst unaniem waren in de opdracht om de raad voor te stellen haar weer tot informateur te benoemen.

De heer Pelgrom, CDA: “Ik ben blij dat we, gesteund door de lijsttrekkers van de overige partijen in Bronckhorst, de informateur op een zo’n korte termijn kunnen benoemen. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in mevrouw Van der Kolk. Zij zal de gesprekken op korte termijn starten.”

Haar opdracht als informateur is partijen te vinden die met een meerderheid in de raad in staat zijn een stabiele coalitie te vormen die in lijn is met de verkiezingsuitslag. Donderdag 29 maart 2018 stellen de partijen de opdracht aan de informateur vast.

Verkiezingsuitslag
CDA: 7 zetels
Gemeente Belangen Bronckhorst (GBB): 6 zetels
VVD 4 zetels
Partij van de Arbeid (PvdA): 2 zetels
GroenLinks: 3 zetels
Democraten 66: 2 zetels
ChristenUnie-SGP: 1 zetel

De partijen zullen een coalitie gaan vormen die met elkaar tenminste 13 van de 25 stemmen in de gemeenteraad vertegenwoordigt.
Nadat de informateur de voorkeuren voor samenwerking bij de partijen heeft geïnventariseerd, krijgen de partijen een advies over een te vormen coalitie. Als zij hierin zijn geslaagd en een coalitieakkoord hebben gesloten, gaan de partijen een college vormen.