Micky Morssinkhof wint thuiswedstrijd

Feest op Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

VRAGENDER – Thuisamazone Micky Morssinkhof wint voor het eerst de 1.40m Grote Prijs, al viert ze haar feestje ingetogen. Bleekjes zit na afloop aan de bar. “Ik voel me echt niet fit” vertelt ze na haar overwinning met Elianca (v. Carthino Z). “Maar ja , als je paarden hebt kan je eigenlijk niet ziek zijn.”

Micky Morssinkhof en Elianca. Foto: Wendy Scholten

 

 

 

 

 

Het PSC Nieuwjaarsconcours, dat vier dagen duurt, kende zaterdagavond 6 januari haar hoogtepunt. Internationaal parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe stippelde een voortreffelijk parcours uit, zoals hij afgelopen dagen ook al deed. Elf van de 46 starters kwamen terug in de barrage, waarin je een wendbaar en snel paard nodig had.

“Ik dacht: ik ga gewoon keihard, dan kan ze ook niet bokken”, vertelt winnares Micky Morssinkhof, die een geweldig springtalent heeft in Elianca maar ook niet het makkelijkste paard. De negenjarige merrie, die ruim een jaar geleden nog haar parcoursen in Mexico sprong, slaat haar achterbenen nogal eens uit als ze net geland is na een sprong. En dat kost onnodig tijd…

“We breken ons hoofd om haar van het bokken af te krijgen. Soms wordt het beter, maar we hebben het probleem nog niet getackeld. Toch rijd ik heel graag met haar, want ik kan haar onbevangen naar een hindernis rijden. Ze zal niet gauw een fout maken. Echt een kwaliteitsvol paard”, vertelt Micky Morssinkhof.

Van alle kanten wordt ze gefeliciteerd. De Grote Prijs in Vragender werd weer druk bezocht. Micky is er nuchter onder. “Natuurlijk ben ik super blij dat ik deze Grote Prijs win, maar ik weet ook dat het morgen zo weer anders kan zijn. In deze sport ken je ‘ups’, maar vooral ook heel veel ‘downs’. Ik kan wel heel enthousiast doen, maar het volgende parcours kan het weer heel anders gaan. Ik hoop dat ik wat meer continuïteit in mijn prestaties krijg”, is de amazone uit Lievelde kritisch.

Behalve de uitmuntende afsluiting van de zaterdag, was het niet helemaal
dé dag van Micky. “Ik had Elianca in het Z gereden, maar dat ging nog niet zo sierlijk. Ze bokte enorm. Ik overwoog nog om haar geen 1.40m te starten”, lacht ze. “Ik was super chagrijnig, ook omdat het niet goed ging met een nieuw paard. Het is maar goed date r een paar uur tussen mijn laatste rit en de Grote Prijs zat. Toen kon ik het nog wat van me afzetten. Ondanks alles heb ik wel een goed gevoel op Elianca. Alsof ze over huizen kan springen. En ze is maar 1.64m. groot.”

Kevin Olsmeijer werd knap tweede met Dalvaro (v. Calvaro), niet het meest spectaculaire springpaard maar wel een gigant in prestaties! De vosruin springt ongekend veel foutloze omlopen. “Ik mag eind januari misschien op Jumping Amsterdam rijden. Dat zou echt heel gaaf zijn”, vertelt Kevin Olsmeijer, die al menig paard opgeleid heeft naar het allerhoogste werk.

Elike Morsink werd derde op Dakina (v. Carthino Z), voor Laurens Houben die de sensationeel springende Cuba Libre (v. Mr.Blue) voor werkgever Roelof Bril uitbrengt. Hilde Woudstra werd vijfde op Titania. (v. Clinton).

De winnaars van de overige rubrieken op zaterdag waren Piet Raijmakers (ZZ) met Van Schijndel’s Whisperfield, Hessel Hoekstra (Z) met Eldorado een Lizzy Lieverts (M) met Gucci.