Midzomer Veldtoertocht op Vrijdagavond 30 juni


LICHTENVOORDE – Op vrijdagavond 30 juni a.s. organiseert WTC Keitrappers de “ETF Elektro Techniek MTB AvondEtappe“. Begonnen als een jubileumtocht bij het 30-jarig bestaan van de Keitrappers wordt deze MTB Tocht nu voor het 4de jaar verreden.

De routes zijn geschikt voor zowel de beginnende, als ook de meer ervaren MTB-er. Met name de 1ste lus is ook aantrekkelijk voor kinderen en deze worden dan ook van harte uitgenodigd. Deelname onder 16 jaar is gratis, overige betalen €5, -. NTFU leden krijgen een korting van €1.-

De AvondEtappe is uniek in de Achterhoek. De meeste tochten vinden immers op zaterdag of zondagmorgen plaats. Een betere start van je weekend kunnen wij ons niet voorstellen.

Deelnemers kunnen naar keuze 1 of 2 lussen fietsen van 25 km. Conditioneel moet dit ook voor de minder geoefende fietser goed te doen zijn. De routes gaan over onverharde wegen, bospaadjes en vaak onverwachte doorsteken door de gemeentes Aalten en Oostgelre.

Starten voor Lus 1 is mogelijk van 18.00 uur tot 19.30 uur. Deze route gaat vanaf zwembad Meekenesch achterlangs de “bulten” van Texaco via Flierbeek naar de Vennebulten. Hier zijn enkele technische singletracks in het parcours opgenomen. Deze route gaat vervolgens richting Romienendal, alwaar enkele klimmetjes worden gepakt via Groot Deunk en enkele nieuwe stukken route terug naar het zwembad. Hier is pauze met catering en post voor fietsonderhoud.
Liefhebbers kunnen vervolgens de tocht vervolgen met Lus 2.

Starten voor lus 2 is mogelijk van 19.00 uur tot 20.30 uur. Deze route is een stuk sneller dan Lus 1 en gaat via Lievelde, het Veldeke en Eefsele naar het Kalverbrook. Hier worden enkele singeltracks langs de Baakse Beek gepakt en gaat het via de Vlinderbrug terug naar het zwembad.

Na de tocht kunt U gezellig napraten over deze tocht op het terras.

Datum: Vrijdag 30 juni
Starttijd: 18.00 uur/19.30 uur
Startplek: Zwembad Meekenesch Kerkhoflaan 5 Lichtenvoorde
Afstanden: 25 en/of 50 km
Info: www.keitrappers.nl