Home » Groenlo » Ronde van de Achterhoek gered van ondergang, start in Groenlo

Ronde van de Achterhoek gered van ondergang, start in Groenlo

206

GROENLO – De tweede editie van de hernieuwde Ronde van de Achterhoek start op zondag 19 augustus in Groenlo en finisht net als in 2017 in Gendringen. Met dank aan de tussenkomst van de Gemeente Oude IJsselstreek, dat haar evenementensubsidie bijdraagt vanwege de finish in Gendringen, kan de wedstrijd toch doorgang vinden. Het doorgaan van de koers stond namelijk op losse schroeven, nadat hoofdsponsor Rabobank en de gezamenlijke Achterhoekse gemeenten middels Achterhoek in Beweging afhaakten.

20-08-2017: Wielrennen: Achterhoek: Gendringen
Wim Kleiman (Almelo-Kanjers voor Kanjers) wint de ronde van de Achterhoek na een solo van 5 kilometer. Tweede werd Maarten van Trijp, derde Robin Wennekes

Met vrijwel alle topploegen met de beste Nederlandse amateurs en semi-professionals aan de start, 20.000 toeschouwers langs het parcours en 100.000 mensen die de koers via Omroep Gelderland live zagen, was de eerste editie van de Ronde van de Achterhoek in 2017 een groot succes. Desalnietemin had de organisatie er een flinke kluif aan om de koers ook dit jaar te kunnen organiseren. “Door het afhaken van de Rabobank en de samenwerkende Achterhoekse gemeenten, was het onmogelijk om de zaak rond te krijgen”, aldus voorzitter Gerard van Balveren.

Er werd echter een redding gevonden. Van Balveren: “Gelukkige bestefte het college van de gemeente Oude IJsselstreek dat regionale samenwerking ook middels deze sportmanifestatie uitgestraald kan worden. Zij stelden dan ook een garantiesubsidie beschikbaar uit de gelden van de regionale samenwerking. Daarin wil men graag een voortrekker zijn. Daarnaast hebben ook de gemeentes Oost Gelre, Aalten en Doetinchem een bedrag beschikbaar gesteld, waardoor de wedstrijd in ieder geval dit jaar doorgang kan vinden.”

Markt Groenlo
De Ronde van de Achterhoek zal op 19 augustus van start gaan in het centrum van Groenlo, vanaf de Markt. Diezelfde dag wordt ook het criterium Dwars deur Grolle verreden. Een dag eerder, op zaterdag 18 augustust, is de Ronde van de Achterhoek Toertocht voor recreanten.