Home » Regionaal » Bibliotheek in mei week gesloten

Bibliotheek in mei week gesloten

198

OOST ACHTERHOEK – De vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zijn halverwege de maand mei enige tijd gesloten in verband met de installatie van nieuwe kantoorautomatisering. De sluiting voor de vestigingen in Borculo, Ruurlo, Neede, Lichtenvoorde, Groenlo en Winterswijk start op vrijdag 11 mei om 17.30 uur en duurt tot en met vrijdag 18 mei. Voor Eibergen geldt een langere sluitingsperiode in verband met een herinrichting van de vestiging.

Kantoorautomatisering
De huidige apparatuur is inmiddels vijf jaar oud en aan vervanging toe. Ook wordt er overgestapt op een andere leverancier, waardoor het installeren en laten werken van alle gekoppelde systemen, zoals bijvoorbeeld het uitleensysteem, arbeidsintensief is. Ook kost het overzetten van gegevens extra tijd. Daarnaast vragen de nieuwe privacyregels om grote zorgvuldigheid en extra tijdsinvestering.

Eibergen
De vestiging in Eibergen is nog een week langer gesloten, aangezien deze Bibliotheek een make-over ondergaat. In de Bibliotheek worden onder andere plekken gecreëerd om te studeren of om in (kleine) groepjes te overleggen (bijvoorbeeld bedoeld voor het Taalhuis). Daarnaast wordt de afdeling voor de jeugd aangepast en wordt de oude expositieruimte omgetoverd tot een ruimte die geschikt is voor het vertonen van films, voor het BIEBlab en als vergaderruimte. Daarmee is deze vestiging geschikt voor diverse nieuwe taken van de Bibliotheek, zoals onder andere kenniscentrum voor basisvaardigheden.
Eibergen is gesloten vanaf vrijdagavond 11 mei, 17.30 uur. Vanaf maandag 28 mei is de vernieuwde vestiging weer geopend.

Leentermijn
De uitleenperiode is in de maand mei iets langer dan normaal. De sluitingsperiode is meegenomen in de leentermijn, waardoor de inleverdatum na de sluitingsperiode uitkomt. In Eibergen mogen extra boeken geleend worden.