20 april 2024
Home » Ruime zege voor A1-jeugd HV Grol

UGHV DA1 – H.V. Grol DA1 (12-29)

GROENLO/ULFT – Voor de wedstrijd zat de spanning er bij de meiden van Grol goed in. Wat konden ze van UGHV verwachten? Hoe zou het gaan tegen een ploeg op de vijfde plek, die ze ook niet kenden van vorige jaren? Veel vraagtekens dus.
Grol begon sterk aan de wedstrijd en na tien minuten stonden ze, ondanks een paar gemiste breaks, met 2-5 voor. UGHV had een paar goede opbouwers, maar gelukkig voor Grol konden die het doel niet vinden. Ze gooiden over of kwamen keepster Lorin tegen. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd en bij rust stond Grol met 7-15 voor. Dit hadden zowel de meiden, als de coaches van Grol niet verwacht. Zaak was om dit in de tweede helft vol te houden.

Gelukkig kwam Grol goed uit de pauze en scoorde direct weer in de tweede helft. Waar Grol drie doelpunten maakte, kon UGHV er maar één tegenover zetten. Het was een genot (zowel van de bank als van de tribune) om dit mooie spel te bekijken. Fantastische snel opgezette aanvallen, waarbij de tegenstander er niet meer aan te pas kwam.

Uiteindelijk prijkte er een eindstand van 12-29 op het scorebord. Zo’n ruime overwinning hadden de meiden van Grol dit seizoen nog niet behaald. Grol staat nog steeds op de tweede plaats in de competitie en moet zaterdag 8 december om 19.00 uur tegen de nummer vier van de ranglijst HCL/Groessen-Loo DA1. Uiteraard gaan ze er weer vol voor om deze tweede plek op de ranglijst te verdedigen.