20 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Sander Boschker benoemd tot Longa-Ambassadeur

Sander Boschker benoemd tot Longa-Ambassadeur

179

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LICHTENVOORDE – Op zondag 4 januari liep de Treffer rond het middaguur vol met leden, donateurs en supporters van sv Longa’30 voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marcel Eekelder heette alle aanwezigen hartelijk welkom en begon met het gezamenlijk herdenken van een vijftal prominenten die de club het afgelopen jaar waren ontvallen. Dit betrof Theo Boschker, Theo Steentjes, Johan Naayer, Bennie Wijkamp en Jan Ikink, waarvoor na een moment van stilte een bloemstuk werd gelegd bij het herdenkingsmonument.

Eekelder memoreerde vervolgens de economische crisis waarvan het eind nog niet in zicht lijkt. Hij stelde dat de Achterhoek nu officieel een krimpregio is maar dat hier binnen de vereniging nog niets van te merken is. Met name door de aanwas van het aantal meisjes en dames, mede te danken aan de gehouden vriendinnendag, blijft de club vooralsnog op het huidige ledenpeil en kan met vertrouwen naar de toekomst uitzien. Verder keek hij terug op een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar zoals het 25-jarig jubileum van het G-voetbal en de drukbezochte en de memorabele Derby van het Oosten in de eerste klasse tegen de meest geliefde rivaal Grol.

Hij keek ook vooruit naar het Longa-weekend, dat voor het eerst op 29, 30 en 31 mei 2015 zal worden gehouden. In dit weekend dat groots zal worden opgezet zullen voor alle leden binnen Longa’30 diverse activiteiten en een feest georganiseerd worden. Doel is om in dit éne weekend de verbondenheid met de club nog meer te vergroten en dit een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden. Tevens gaf Eekelder aan dat er een interne verbouwing plaatsvindt om tegemoet te komen aan de vraag om extra kleedruimte voor de allerkleinsten en tevens zal, mede gefinancierd uit de opbrengst van de IJs-actie, de buitengeluidsinstallatie worden aangepast. Vanaf het seizoen 2015-2016 zal Longa’30 ook een pasjessysteem voor leden, donateurs en leden van de Reservebank en Businessclub invoeren en zal men op alleen op vertoon van dit pasje wedstrijden van Longa 1 kunnen bezoeken.

De voorzitter eindigde zijn speech met een uitgebreid woord van dank aan de vele vrijwilligers die onder leiding van Fons Rouwhorst zorgdragen dat het complex er altijd spic en span uitziet. Ook de Businessclub, de Reservebank en de Supportersclub werden bedankt voor de diverse activiteiten die zij het afgelopen jaar hebben georganiseerd en daardoor hebben gezorgd voor de nodige inkomsten

Het voorlaatste officiële onderdeel van de nieuwjaarsreceptie werd gevormd door de huldiging van leden, die al tientallen jaren deel uit maken van de vereniging. Voor hun 25-jarig lidmaatschap werden gehuldigd Niek Stevens, Jurgen ten Have, Erwin Hummelink en Tom Holkenborg. Maar liefst veertig jaar lid waren Karel Leemreize en Maarten Holkenborg en de kroon werd gespannen door Tonnie Assinck, die vijftig jaar lid was. De jubilarissen werden vergast op een toepasselijk praatje van de voorzitter en daarna onderscheiden met de Longa-speld en hun partners kregen een fraai bloemstuk.

Voorzitter Eekelder haalde aan het slot van het officiële gedeelte nóg een persoon naar voren, te weten Sander Boschker. Deze Longa-coryfee werd voor zijn inzet en betrokkenheid en het vergroten van de naamsbekendheid van Longa tot ver buiten Lichtenvoorde, onderscheiden met de titel ‘Ambassadeur van sv Longa’30’ en nam glunderend de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Marcel wenste allen een voorspoedig, gelukkig, sportief maar bovenal gezond en respectvol 2015 toe en gaf het woord aan de activiteitencommissie voor de verdere invulling van de middag. Met het flitsspel werden daarna nog vele gezellige uurtjes doorgebracht.