Home » Eibergen » Stijn Berentsen uit Groenlo districtskampioen bij 13 jarigen!

Stijn Berentsen uit Groenlo districtskampioen bij 13 jarigen!

254

EIBERGEN/GROENLO – Afgelopen zaterdag stond de laatste kwalificatiewedstrijd voor de jeugd op t programma in Hasselt. Deze wedstrijd was ook meteen het districtskampioenschap. Het rondje van 950 meter is al zwaar door de vele bochten maar nu was het extra zwaar door de warmte! Maar met een een kampioen en een aantal podiumplaatsen weer een succesvolle dag!
Stofwolk. Foto: PR

In categorie 1 stond Seppe aan de start. Hij reed zijn rondjes netjes uit en hield er nog mooi eentje achter zich. Zijn missie was geslaagd! In categorie 3 hadden we de drie dames. Ze rijden al bijna het hele seizoen in dezelfde volgorde de finish over. Linn 20e, Bliss 21e en Jille 22e.

In cat 4 pakte Puck een mooie podiumplek. Het was weer haar eerste wedstrijd na haar valpartij op Hemelvaartsdag.
Ze werd knap 4e in haar wedstrijd en ze was 2e meisje. Stein werd 21e en Mette 22e.
Na de pauze was t de beurt aan Esra en Luka in categorie 5. (12 jarigen) Hier lag t tempo hoog na het startsignaal. Luka reed een goede race en kon het peloton goed bijhouden. Esra zat in een groepje hierachter en kwam halverwege de race op gang en hield het tempo hoog. Luka zat dus wel in 1e groep en met de sprint een mooie 19e plaats. Esra werd 25e.

In cat 6 met Indy, Imme, Stijn, Jelle en Nauk lag het tempo helemaal hoog. Al in 2e ronde reed er iemand weg. Stijn had goed in de gaten dat dit wel eens de beslissing kon zijn en sprong ook weg. Na aantal ronden kon Stijn aansluiten bij de koploper. In groepje van 9 hierachter zat ook Imme. Jelle zat in groepje van 4 hier weer achter maar door goed samen te werken kwam Jelle weer terug tot peloton. Nauk zat hier weer achter en reed slim nog aantal ronden mee met de koplopers wie hem inhaalden. Voor Indy lag het tempo te hoog en moest t laten lopen vandaag. Maar ze reed keurig wedstrijd uit in een 26e plek. De sprint van de twee koplopers werd een prooi voor Stijn! Een zeer knappe overwinning en ook district kampioen! In de sprint van peloton werd Imme 9e en derde meisje en Jelle 14e.
Nauk werd 16e.

In cat 7 werd ook hard gereden en reed al meteen een kopgroepje weg van 3. In het peloton hierachter reden Matz en Mike attent van voren. Matz werd knap 5e en Mike 9e.

Uitslagen:
Cat 1:

9e Seppe Voorpostel
Cat 3:
20e Linn Berentsen
21e Bliss Goossens
22e Jille Voorpostel

Cat 4:
4e Puck Langenbarg (2e meisje)
21e Stein Jansen
22e Mette Voorpostel

Cat 5:
19e Luka Wissink
25e Esra Goossens

Cat 6:
1e Stijn Berentsen (districtskampioen!)
9e Imme Arink (3e meisje)
14e Jelle Schieven
16e Nauk ten Thije
26e Indy Kappert

Cat 7:
5e Matz Damman
9e Mike Krabbenborg
Deze week zal definitief bekend worden wie zich geplaatst hebben voor het NK te Steenbergen op zondag 17 juni.