Home » Uitslag Boerengolf competitie Oost Kaasboerderij Weenink Lievelde

Uitslag Boerengolf competitie Oost Kaasboerderij Weenink Lievelde

284

LIEVELDE – Onder frisse maar verder uitstekende omstandigheden is zondag 14 april De Boerengolf Competitie Oost weer van start gegaan. Een wedstrijd over 10 holes.

De koeien lopen overdag weer buiten en grazen op de Boerengolfbaan. Hierdoor zijn hole 1 t/m 4 en 8 t/m 10 prachtig om te spelen. Gras mooi kort en koeien als compagnon. De koeien weten niet anders bij Kaasboerderij Weenink, er lopen van die gekke mensen door het weiland een balletje te slaan.
Het is niet zomaar een balletjes, nee de lat ligt weer hoog. Welke teams zullen succesvol zijn in de Boerengolf Competitie Oost 2019.

Voor aanvang van het spelen staat Peter Weenink stil bij het onverwacht overlijden van Gerry Klein Gunnewiek. Gerry met zijn team ‘Zo Greun as Gröss’ is een speler van het eerste uur. Begonnen als team op het eerste Open NK Boerengolf in 2004 en deelnemer in de competitie vanaf het begin.

Bij de greenklasse speelt Lievelde 1 op hun thuisbasis een solide wedstrijd met 70 slagen en wint. Clemens Klein Gunnewiek is invaller in Lievelde 1 en slaat na 1 1/2 jaar afwezigheid een top ronde. Melktap 2 doet goede zaken met 81 slagen voor de tweede plek, ex aequo met Irrgarten 2 uit Vreden.
In de Weideklasse slaat Kaasboerderij Weenink een ronde van 84 slagen, worden eerste in de klasse, 14 slagen minder dan Hen en Weerumme die tweede wordt. Derde is Melktap 4.

De start van de Competitie is niet voor alle teams even goed. De Melktap 1 en Irrgarten 1 hebben het duidelijk laten liggen. Het zal nog een spannende strijd worden.

Volgende wedstrijd is zondag 19 mei op de Boerengolfbaan van Ecoboerderij ’t Boshuis in Vierakker.

Voor volledige uitslag www.boerengolf.nl