Home » Sport » Vernieuwde MTB Tocht op zondag 6 maart

Vernieuwde MTB Tocht op zondag 6 maart

185

Deze tocht is afgelast. Lees hier meer: http://www.streekgids.nl/sport/toertocht-verplaatst-naar-zondag-10-april/

LICHTENVOORDE – Op zondag 6 maart is de 1ste van 4 MTB tochten die WTC Keitrappers in 2016 organiseert. Vanaf de nieuwe startlocatie bij Zwembad Meekenesch kan er tussen 8.30 uur en 10.00 uur gestart worden en is er keuze uit 3 afstanden.

De Porskamp Installatietechniek MTB Tocht gaat bijna volledig over Lievelde en Vragenders grondgebied. In overleg met vele particuliere grondeigenaren hebben we weer een uitdagende route weten te maken met weer nieuwe delen. Vooral veel uitdagende singletracks met verassende doorsteken gaan over particulier terrein.

Hiervoor heeft de organisatie eenmalig en ook alleen op deze datum toestemming gekregen.
De organisatie rekent dringend op uw medewerking om, deze verassende en technische tocht ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren en, de route niet nadien nog eens na te fietsen.

Er is keuze uit 3 afstanden: 30/40/50 km. Halverwege de tocht is voor alle afstanden een pauzeplek ingericht, met een service post van Theissen Tweewielers.

De route gaat vanuit Lichtenvoorde via de Vlinderbrug door, nieuw in de route, het natuurgebieden aan de Voshuttendijk en Koolmansdijk. Op ‘’het Veldeke” wordt dwars door 3 koeienstallen gefietst, een beleving op zich. Vervolgens gaat men via de singletracks van ‘’De Heugte” en “Het Grieze veld” richting Lievelde. Na maar liefst 3 doorsteken door de Besselinkschans, het terrein dat in Nederland bekend is van de “Zwarte Cross”, en via de “puinbreker” worden de “Bulten van Vragender” van 3 kanten beklommen.

Richting finish worden nog weer enkele nieuwe bosjes aangedaan en wordt het tijd om weer op krachten te komen.
Verassend hoogtepunt na de pauze is het “spookbos” dat door Café de Domme Aanleg gebruikt wordt voor haar befaamde spooktochten.

Na afloop en kan men in de kantine van Zwembad Meekenesch napraten onder het genot van een drankje en de bekende tosti’s. Tevens bestaat hier de mogelijkheid om uw fiets af te spuiten.

Deelname aan deze tocht kost €5,00 (NTFU-leden €4,00).

MTB Tocht 6 maart vanaf nieuwe startlocatie.
Afstanden: 30km, 40km, 50km
Starttijd: 08:30 tot 10:00 uur
Startplaats: Zwembad Meekenesch Kerkhoflaan 5 7131 TE Lichtenvoorde

Voor meer informatie: www.keitrappers.nl