26 april 2024
Home » Vios DS1 – HV Grol DS3

Voor de dames van HV Grol 3 stond zondagmiddag de derby tegen Vios Beltrum op het programma. Na de overwinning van vorige week reisden de Grolsen vol vertrouwen en met een brede selectie af naar Beltrum.

Het begin was voor Grol, dat snel op een 0-2 voorsprong kwam. Keepster Dion onderscheidde zich vervolgens door een mooie redding. Het was wel de opmaat naar een meer gelijke strijd. Vios knokte zich in de wedstrijd waarbij de scores om en om gingen. Bij een 4-6 voorsprong voor Grol haperde het even aan Grolse kant. Vios liep uit naar een 8-6 voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden, totdat Diede met nog 6 seconden op de klok besloot van grote afstand op doel te gooien. De bal vloog schitterend tegen de touwen: 8-7 en rust.

De rust werd door coach Martine en haar assistente Elske aangegrepen om de tactiek nog eens door te nemen en de puntjes op de i te zetten. Dit resulteerde in een snelle gelijkmaker. Hierna eenzelfde spelbeeld als voor rust, alleen was het dit keer Grol dat telkens de achterstand moest wegwerken. Doordat de scheidsrechter scheutig was met het uitdelen van tijdstraffen, speelde Grol op een zeker moment zelfs met twee man minder. Het deerde Grol niet, want bij 13-13 nam het weer de leiding. Laura maakte er na een mooie schijnbeweging zelfs 13-15 van. Toch kwam Vios nog één keer terug tot 15-15. In een geweldig spannende slotfase was het uiteindelijk weer Laura die het verschil maakte en zorgde dat de punten mee naar Groenlo gingen: 15-16!

Een spannende wedstrijd, waarbij echt gestreden werd voor de overwinning. Aankomende zaterdagavond speelt Dames 3 weer een uitwedstrijd, dan in Lichtenvoorde tegen Erix.