Wedstrijdverslag Duiven 1 – Erix 1


LICHTENVOORDE – Op een prachtige grauwe zondag trok het 2de vlaggenschip van Erix naar Duiven. Helaas stond de wind niet in de goede richting en werd de reis op duurzame energie voortgezet.

door Stijn van Zutphen

Eenmaal aangekomen bij de sporthal Triominos te Duiven begonnen de heren het nieuwe maar gebruikelijke kloffie en aan te trekken en startte de warming up. Na een goede donderspeech van de man met handbalervaring in minimaal 2 eeuwen, stond iedereen scherp aan de middellijn om zoals altijd de bal uit te nemen en de wedstrijd te beginnen.

Het vlaggenschip van Erix had de wind in de rug en schoot uit de startblokken, de trossen gingen los en met een gesloten verdediging begon de wedstrijd sterk aan de kant van Erix zijde. Echter werd er met een 1-3 voorsprong meermaals een open doelkans gemist door de keeper van de tegenstander. Hierdoor konden de heren van Duiven gemakkelijk het vlaggenschip bij houden waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan.

De Erix heren waren niet scherp en er werd veel balverlies geleden waar dit onnodig was. Dit resulteerde in een 13-12 ruststand, wat geen goede afspiegeling was van de eerste helft.

In de rust werd er door de coach John Heinen op gehamerd dat de kansen die de Erix heren kregen afgerond moesten worden en er verdedigend een tandje bij moest. Door sterk verdedigend werk, snel aanvallend spel en het uitschakelen van een belangrijke pion aan de Duivense zijde konden de Erix heren uitlopen.

Na driekwart wedstrijd stonden de heren 17-23 voor waaruit een 2de helftse tussenstand van 11-4 tot stand kwam. De Erix heren bleven gefocust en konden het eigen handbal spelletje blijven spelen terwijl de Duivenaren steeds iets gefrustreerder raakten omdat het maar niet wou lukken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een redelijk groot verschil afgesloten in het voordeel van de Erix heren, 23-31!

Over twee weken mogen de heren weer aan de bak tegen het op de 2de stek staande Quintus uit Hengelo. De vorige wedstrijd eindigde in 14-13 voor de Quintus heren en de Erix heren zijn erop gebrand om dit keer het dubbeltje de goede kant op te laten vallen. Wij verwelkomen u graag zondag 6 maart om 14.35 in de hamalandhal te Lichtenvoorde om de heren te supporten naar de overwinning!