Home » Sport » Wedstrijdverslagen HCW

HCW E-JEUGD
De HCW E-Jeugd speelde tegen Brummen, geen verslag, wedstrijd is verloren met 15-12.

HCW D-JEUGD
De wedstrijd van de HCW D-Jeugd begon super flitsend (ongeacht het uurtje tijdsverschil). Tempo zat er lekker in en de doelpunten werden gemaakt.  Mooie acties en samenspel. Merel speelde vandaag haar eerste wedstrijd en ze deed het super. Ze gingen de rust in met 10 – 13. In de tweede helft begon het uurtje tijdsverschil zichtbaar te worden… verdediging stond niet meer en het tempo was eruit. De tegenstander begon in te lopen. Gelukkig herpakte HCW zich weer en werd er weer gescoord. Maar ze kregen het niet cadeau.  Uiteindelijk heeft HCW toch nog gewonnen met 17- 24.

HCW C-JONGENS
Donderdag 18:00 moest HCW C-jongens tegen Olympia spelen. Als HCW deze wedstrijd wint dan zijn ze kampioen…. In het begin stond HCW al snel voor met 6 punten. Olympia had het moeilijk omdat hun bal steeds werd onderschept door een van de spelers van HCW. Tijdens rust stond het 13-6 voor HCW en werden er in de hoeken van het veld de tactieken besproken. Na de rust bleef HCW aan kop met 18-10. Het ging een paar keer eventjes fout maar dat was niet erg, want dat werd weer goed gemaakt met 7 punten. De wedstrijd was afgelopen en HCW was kampioen!!!!! Ze hadden gewonnen met 25-14. Na het douchen werd er nog in het café een feestje gevierd. “Wij willen onze trainer bedanken voor wat hij voor ons heeft gedaan, want hij gaat ons helaas verlaten na dit seizoen. Wie onze nieuwe coach word is nog niet bekend.” Aldus het team van HCW.

HCW C-MEIDEN
De HCW C-Meiden hebben zondag 25 maart de wedstrijd gespeeld tegen DG&L in duiven. De wedstrijd begon in het begin een beetje stroef, er was veel balverlies maar de verdediging stond wel sterk. In de 2e helft kwamen de dames van HCW op gang, de verdediging stond nog sterker. De tegenpartij heeft maar 2x gescoord in de 2e helft. En er was minder balverlies. Ook werd er veel gescoord. De dames hebben ook een paar break- outs gemaakt. De ruststand was 7-9 en de eindstand was 9-18. Op naar de kampioenswedstrijd!

HCW B-JONGENS
De HCW B-Jongens speelde tegen HV Zwolle, geen verslag, wedstrijd is gelijk gespeeld met 16-16.

HCW DAMES 2
Zondag speelde de HCW Dames 2 een wedstrijd tegen duiven 3. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld! De eerste helft ging gelijk op met een ruststand van 8-5. De tweede helft ging iets minder HCW had veel last van de paal en lat, de bal wilde er niet in! Ze komen op een achterstand van 15-7, 2e gedeelte van deze helft gaat het beter en komt HCW nog terug tot een eindstand van 20-15.

HCW DAMES 1
Samen met super coaches Toby en Marien reed HCW dames 1 op zaterdagavond met licht optimisme de wedstrijd tegen DHV in Delden tegemoet. Een tegenstander waar ze de vorige keer 24-11 van hebben gewonnen, heb je bij voorbaat al van het veld geslagen… toch? Nee, ervaring leerde ze dat zij met zo’n instelling het tegenovergestelde resultaat behaalde. Daarom ging HCW de wedstrijd in met de instelling dat ze vanaf seconde 1 fel moesten zijn in de verdediging en snelheid moesten maken in de aanval. De eerste minuten gingen dan ook erg goed en een mooie voorsprong hadden ze in de pocket! Toch konden ze dit spel niet vasthouden en werden ze steeds slordiger waar DHV goed van profiteerde en de achterstand in begon te halen. Ruststand: 6-8. De tweede helft moest en kon veel beter, deze wedstrijd mochten ze niet verliezen. Met nieuwe positieve energie begon HCW de tweede helft dan ook met een aantal mooie doelpunten! Ondanks dat DHV ook steeds feller werd, bleven ze de voorsprong behouden. Een beetje gemopper hier en daar van de tegenstander hield HCW scherp en uiteindelijk ging de zoemer af bij een stand van 12-16! Yes, die punten nemen ze mooi mee naar Winterswijk!

HCW HEREN 1
De heren van HCW hebben zondag 25 maart hun laatste wedstrijd van de competitie gespeeld; Blauw Wit HS2 – HCW HS1. De reis ging in de ochtend richting Ruurlo om nog twee punten te pakken die misschien zouden kunnen leiden naar een mooie tweede plaats (waar HCW voor aanvang van de wedstrijd derde stond). De wedstrijd verliep voorspoedig. Doordat HCW middels een aantal mooie break-outs benutte (o.a. door Justen Tankink en Rudolf Schreuder) kon het team wat variatie gaan toepassen. Diverse posities werden in grote zin succesvol bespeeld wat ertoe leidde dat HCW de voorsprong behield en de heren van Blauw Wit versloegen met een eindstand van 16-27. Zowel de tegenpartij als de scheidsrechter werden door HCW als positief ervaren. HCW HS1 bedankt Blauw Wit HS2 voor de sportieve wedstrijd. Gezien het team van Minerva HS2 ook hun wedstrijd gewonnen heeft blijven zij hun tweede plek behouden en eindigt HCW op een mooie derde plaats in de competitie waarbij de felicitaties uitgaan naar Stormvogels HS1 als gestrande koploper van de competitie. Op naar een mooi volgend seizoen!