Home » Sport » Zinderende derby tussen Vios B. 1 en Grol 1

Zinderende derby tussen Vios B. 1 en Grol 1

351

BELTRUM – Er was afgelopen zaterdagavond op het sportpark De Sonders in Beltrum tot op zekere hoogte geen sprake van een hartelijke begroeting van de tegenstander en de supporters uit het naburige Groenlo. De fanatieke aanhang van VIOS had namelijk gezorgd voor een intimidatie-actie. Het opgehangen, overigens kleurrijke spandoek met daarop de tekst ‘Als ne bolle pakt wi-j Grolle!’ had voor de thuisclub echter een averechtse uitwerking. Want niet VIOS, maar tegenstander Grol profiteerde van de inspirerende gevolgen van deze als begroetingsstunt bedoelde actie.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Peter Bloksma uit Lunteren en bijgewoond door ruim 800 toeschouwers, kende een gelijk opgaande start. Dit resulteerde in de eerste vijf minuten van de derby al in een kans voor zowel Grol (Luc Berentsen) als VIOS (Tom Walterbos). Vijf minuten later was het VIOS dat een 1-0 voorsprong nam. Het was daarbij Grol-doelman Wessel Baarslag, die de Beltrummenaren letterlijk en figuurlijk een helpende hand bood. De goalie kon een voorzet van de VIOS-linkerflank niet klemvast onderscheppen, waarop spits Jurgen Wiegerinck de bal op een presenteerblaadje kreeg om in te schieten: 1-0. Deze tegentreffer had geen negatieve uitwerking op het spel van Grol. Want zes minuten later werd bij een mooie aanval verdediger Bjorn te Braake in de diepte gelanceerd. Zijn uitstekende voorzet bereikte het gretige hoofd van Mart Zieverink, hetgeen 1-1 betekende. De gelijkmaker werkte als een versterkend middel voor de spelers van Grol. Want nog vóór rust resulteerde een fraaie aanval, gevolgd door een uitstekende loopactie met voorzet van Wouter Rexwinkel, in een uitgekiende voorzet, uitstekend afgerond door een koppende Michel Kamphuis: 1-2.

Na rust was Grol van meet af aan heer en meester op het veld. De beloning daarvan kwam reeds in de 50e minuut. Een voorzet op links van Michel Kamphuis werd deze keer op een meesterlijke wijze ingekopt door Luc Berentsen. De 1-3 voorsprong zorgde bij Grol voor een aanstekelijke vorm van zekerheid, hetgeen in de 60e minuut beloond werd met andermaal een goal van Mart Zieverink. Ook hieraan ging via eerst Mart Willemsen een flitsende aanval van Grol vooraf met een perfecte voorzet van Wouter Rexwinkel. De 1-4 voorsprong betekende tevens de eindstand. Het siert VIOS dat men bij deze stand niet de moed in de (voetbal)schoenen liet zakken. Overigens kreeg de formatie van trainer Manfred Graven daarbij wel de hulp van Grol, dat zich onnodig te ver liet terugzakken in plaats van de voorsprong verder uit te bouwen. Maar met gebruikmaking van het juiste teamwork werd de riante voorsprong over de eindstreep getild, hetgeen betekent dat men na de 3-3 eindstand in Groenlo in twee competitiewedstrijden in de derde klas ongeslagen is gebleven tegen VIOS.

Wat als afsluiting niet onvermeld mag blijven, is de definitieve terugkeer in het Grolteam van aanvoerder Michel Kamphuis. Zijn inbreng zorgde voor een meer dan positieve invloed op alle linies van het elftal. Daarnaast het sterke optreden van doelman Wessel Baarslag. Afgezien van zijn aandeel in de enige tegentreffer was de Grolgoalie weer in zijn oude, normale doen. Gebruikmakende van zijn lengte en met name uitstraling keepte Baarslag als vanouds en had dientengevolge een belangrijk aandeel in de overwinning. In de verdediging speelde reserve-aanvoerder Mart Willemsen, en dat met name als koppende verdediger, een beresterke wedstrijd. Tenslotte verdient Wouter Rexwinkel, de kilometervreter bij Grol, mede als gevolg van zijn zwervende rol binnen het team en niet te vergeten twee belangrijke assists een extra compliment. Dit laatste is overigens ook van toepassing op de totale teamprestatie. Derhalve op naar de volgende voetbalvoorstelling van Grol!

Maandag 22 april a.s. (tweede Paasdag) speelt Grol thuis op het sportpark Den Elshof tegen Doetinchem (aanvang: 14.30 uur).