Home » Ulft » Kick-off Bijeenkomst van Platform Achterhoek Food Richting 2024

Kick-off Bijeenkomst van Platform Achterhoek Food Richting 2024

844

ULFT – Op maandag 6 november kwamen vertegenwoordigers van diverse organisaties samen voor de kick-off van het platform Achterhoek Food in de Dru Fabriek in Ulft. Dit initiatief streeft ernaar de Achterhoek te transformeren tot de meest vitale en gezonde regio van Nederland door de krachten van verschillende voedselgerelateerde initiatieven te bundelen.

Jan Markink, voorzitter van Achterhoek Food en voormalig gedeputeerde van de Provincie Gelderland, benadrukte de noodzaak van samenwerking om dit doel te bereiken. Tijdens de bijeenkomst, geleid door Frans Miggelbrink, werden diverse succesvolle samenwerkingsverbanden uitgelicht.

Marcella de Vos van Achterhoek Toerisme sprak over de integratie van voedsel, landschap en toerisme. Ellen Willems van De Stadsboerin Doetinchem deelde haar ervaringen met het verzorgen van ontbijten voor kinderen op IKC Noorderlicht, met bijdragen van lokale duurzame voedselproducenten.

Achterhoek Food heeft ervaring opgedaan met het verbinden en uitbreiden van voedselprojecten door de subsidieperiode van het leefbaarheidsprogramma LEADER Achterhoek (2015-2023). Voor de komende LEADER-periode wordt deze aanpak versterkt.

Platform Achterhoek Food richt zich ook op het delen van kennis via een eigen website en werkt aan een uitvoeringsagenda gebaseerd op acht aandachtsgebieden, waaronder gezondheid, milieu en ecologie, en wereldwijde voedselvraagstukken.

Maurits Steverink, de trekker van het platform, benadrukte het potentieel van de gepresenteerde ideeën voor de uitvoeringsagenda en mogelijke subsidiemogelijkheden.

De volgende bijeenkomst van Achterhoek Food is gepland voor begin 2024, waarbij de verzamelde ideeën worden gepresenteerd en een Achterhoek Food Manifest officieel wordt ondertekend.

Bron(nen) & Afbeelding(en)