Heel Varsseveld organiseert mee aan Hootchie Koe

VARSSEVELD – Hootchie Koe is de naam van een nieuw festival, 7 en 8 mei 2016, op het historische erf van museumboerderij Het Hofshuus. Voor de organisatie ervan slaan de inwoners de handen in elkaar. Het dorp waar normaal gesproken de jaarlijkse kermis het hoogtepunt is, leeft al maanden toe naar Hootchie Koe.

Het dorp, bekend van Guus Hiddink, Robert Gesink en Hans Wisselink, is gezamenlijk bezig er een jaarlijks spektakel bij te organiseren. Een festival vol cultuur en muziek voor de jeugd van 0 tot 120 jaar. De basisscholen leveren muzikanten en zijn druk bezig schilderijen en versieringen te maken voor het terrein. De jeugd helpt mee met het bouwen en voorbereiden van verkooppunten voor catering en bars. Er komt een grote markt met streekproducten van lokale ondernemers. De plaatselijke cafes verzorgen de drankjes en voor de inwendige mens zorgt de plaatselijke horeca. Zij vertonen hun culinaire kunsten en presenteren zich tijdens Hootchie Koe net even anders. Verenigingen organiseren activiteiten voor de jeugd en er is een uitgebreid kinderprogramma.

Het festival heeft een podium voor lokale en regionale bands, een theater podium en een groot podium. Hier spelen bands als Lou Patty, The Grand East, Black Bottle Riot, The Trailer Trash Tremblers en DeWolff. Daarnaast nog Tony Spinner (Toto), Leif de Leeuw, Old Ni-js, Rocco Ostermann en vele regionale beroemdheden. Hans Mellendijk, Bert Schreuter, Louis Radstake, Udo Klompenhouwer, Thom Groot Nibbelink en Theo de Gier zullen voordragen uit eigen werk.

Hootchie Koe is een initiatief ontstaan omdat er vanuit de inwoners behoefte aan is. De laatste jaren zijn er veel voorzieningen verdwenen en is er weinig leven in de brouwerij. Het Hootchie Koe Festival op zaterdag 7 en zondag 8 mei brengt daar verandering in en dat kan alleen doordat iedereen mee doet. De Varsseveldse ondernemers (VIV en VOV) maken het festival mogelijk door financieel een bijdrage te doen. De voorverkoop van Hootchie Koe start zaterdag 5 maart. Online op www.eventgoose.com, in Aalten bij schoenmakerij De Kaplaars en in Varsseveld bij de hoofdsponsor schoenmakerij Wisselink. Kaarten voor de zaterdag kosten 7.50 euro en voor de zondag 15 euro. Passe-Partouts voor het weekend zijn verkrijgbaar voor 17.50 euro.