13 april 2024
Home » Winterswijk » Nico Dijkshoorn te gast in vernieuwde bibliotheek Winterswijk

Nico Dijkshoorn te gast in vernieuwde bibliotheek Winterswijk

568

WINTERSWIJK – De Bibliotheek Winterswijk, die recentelijk een grondige herinrichting heeft ondergaan, opent haar deuren op zondag 4 februari voor het eerst ook op zondag. Deze nieuwe stap wordt gevierd met een speciale lezing door de bekende Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn. Deze gebeurtenis markeert tevens de officiële openingsceremonie van de vernieuwde bibliotheek.

Dijkshoorn, vooral bekend van zijn rol als huisdichter in het televisieprogramma ‘De wereld draait door’, zal de middag vullen met zijn unieke literaire en muzikale talenten. De bibliotheek, die voortaan elke zondag open zal zijn, biedt bezoekers naast toegang tot haar uitgebreide collectie ook een scala aan culturele activiteiten.

Gratis toegangsbewijzen voor de lezing zijn beschikbaar, maar geïnteresseerden dienen vooraf te reserveren. Dit kan online via www.oostachterhoek.nl/zooo of bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Naast zijn televisieoptredens heeft Dijkshoorn een indrukwekkende loopbaan als schrijver opgebouwd. Hij begon zijn carrière op blogs zoals FOK! en GeenStijl en verwierf later als columnist van de Volkskrant landelijke bekendheid. Zijn literaire werk omvat meerdere romans, waaronder ‘De tranen van Kuif den Dolder’, ‘Nooit ziek geweest’ en ‘In zijn nabijheid’.

Ook heeft Dijkshoorn meerdere columnsbundels uitgebracht en was hij betrokken bij diverse televisieprogramma’s, waaronder ‘Draadstaal’. Zijn recente roman, ‘Bijna op de Radio’, uit 2022, heeft wederom lovende kritieken ontvangen.

Met zijn veelzijdige carrière als schrijver, dichter, en muzikant blijft Nico Dijkshoorn een prominente figuur in de Nederlandse literaire en culturele scene. Zijn aanwezigheid in Winterswijk belooft een inspirerende middag voor liefhebbers van literatuur en muziek.

Bron(nen) & Afbeelding(en)