24 april 2024
Home » Winterswijk » Nieuw bos in de Achterhoek

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

WINTERSWIJK – Geldersch Landschap & Kasteelen plant het bos van de toekomst in diverse gebieden in de Achterhoek. In het Oranjewoud op Verwolde in Laren, Hissink in Vorden en op scholtengoed Meerdink in het Woold bij Winterswijk worden in maart in totaal 12.600 bomen geplant, op ruim 3 hectare.

Het gaat om bomen en struiken die hier van nature voorkomen, zoals zomereik, berk, haagbeuk, zoete kers, winterlinde, tweestijlige meidoorn, boswilg en ratelpopulier. De bladeren van deze loofbomen zijn goed afbreekbaar en voeden de bodem. Daarmee wordt voorkomen dat de bodem verdroogt en verarmt. Er zal een natuurlijk, gemengd bos ontwikkelen dat een onderkomen biedt aan veel verschillende soorten dieren.

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuur, kastelen en landgoederen. Wij beschermen en behouden de karakteristieke rijkdom van Gelderland zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.

Bron(nen) & Afbeelding(en)