20 mei 2024
Home » Winterswijk » Nieuwe Kunstgeschiedeniscursus over Luminisme in Villa Mondriaan

Nieuwe Kunstgeschiedeniscursus over Luminisme in Villa Mondriaan

353

WINTERSWIJK – Museum Villa Mondriaan kondigt een kunstgeschiedeniscursus aan, gericht op het luminisme, een kunststroming die van controversieel tot geliefd is gegroeid. De cursus, geleid door kunsthistorica Maria Driessen, biedt de kans om dieper in te duiken op deze unieke beweging die een blijvende impact heeft op de moderne kunst.

Het luminisme, bekend om zijn bijzondere benadering van kleur en licht, verbeeldt de diepe emoties en de zoektocht van kunstenaars naar de essentie van het visuele. Belangrijke figuren zoals Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jan Sluijters, en Leo Gestel, die aan de wieg stonden van deze beweging in Nederland, worden uitgelicht. De cursus neemt de deelnemers mee op een reis door de evolutie van het luminisme, van zijn wortels in België tot het hoogtepunt in Nederland tussen 1909 en 1918.

De lessen vinden plaats in een inspirerende omgeving, omringd door werken van de meesters van het luminisme, en bieden een unieke kans om de kunststroming die ooit als vernieuwend werd beschouwd, beter te begrijpen.

Praktische Informatie:

  • Data: 23 april, 30 april en 7 mei
  • Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
  • Locatie: Villa Mondriaan
  • Kosten: €60 per persoon voor de volledige cursus; een kortingstarief van €50 is beschikbaar voor vrienden en vrijwilligers van het museum.
Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!