Home » Winterswijk » Schoolvoorstellingen Boogie Woogie in teken van klimaat en duurzaamheid.

Schoolvoorstellingen Boogie Woogie in teken van klimaat en duurzaamheid.

862

Schoolvoorstelling Het Milieumonster | Foto: PR

Midwinterhoornwandeling in Groenlo!

Sfeervolle wandeling

  • 📅 Datum: Vrijdag 22 December
  • 🕡 Start: tussen 18.30 uur en 20.00 uur
  • 📍 Vertrek: Markt, Groenlo

WINTERSWIJK – Inmiddels zijn de jaarlijks terugkomende schoolvoorstellingen bij Boogie Woogie een niet meer weg te denken fenomeen. Gedurende de maand maart bezoeken alle basisscholen in de gemeente Winterswijk, ruim 1600 leerlingen, het cultuurcentrum aan de Roelvinkstraat om mee te doen aan de voorstelling “Het Milieumonster”.
De voorstellingen worden geheel door de docenten zelf in elkaar gezet en ook uitgevoerd door een live band met verfrissende nieuwe arrangementen.

Voorbereiding en interactie!
Voor een optimale voorbereiding ontvingen de scholen een begeleidende lesbrief met alle liedjes van de voorstelling zodat de kinderen deze op school konden oefenen en mee konden zingen tijdens de voorstelling. Samen muziek maken staat uiteraard centraal maar actuele thema’s worden niet geschuwd. Het klimaat, milieu en duurzaamheid houdt ook de jonge mensen van Winterswijk bezig.
Het is daarom heel mooi dat burgemeester Joris Bengevoord meespeelt tijdens de voorstellingen. Hij heeft een belangrijke boodschap voor de jeugd: “Ruim altijd je eigen rommel op, laat geen lampen aan staan op je slaapkamer als je er niet bent, en sta niet te lang onder de douche.

Leerzaam
Aan de hand van liedjes en spelletjes leren de kinderen van alles over recycling, energiebesparing en het klimaat. Aan het eind van de voorstelling blijkt het grote monster op het podium helemaal geen monster maar een berg zwerfvuil dat over een lief klein boompje is uitgewaaid. Uiteindelijk komt dus alles toch goed en kunnen we er samen voor zorgen dat de aarde steeds een beetje mooier wordt!.

Bron(nen) & Afbeelding(en)


Volg het laatste nieuws van Streekgids via WhatsApp

Uw Nieuws, Ons Verhaal: Klik hier om het nieuws te volgen! (Vergeet niet om rechtsboven ‘volgen’ en melding te activeren.)

Klik hier om uw tips met Streekgids te delen stuur een e-mail naar: redactie@streekgids.nl


× Uw Nieuws, Ons Verhaal.