Home » Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek start project ‘De school vroeger en nu’ in Zieuwent

Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek start project ‘De school vroeger en nu’ in Zieuwent

290

ZIEUWENT – Begin oktober start Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek het bijzondere project “De school vroeger en nu” in Zieuwent. Tijdens dit project maken leerlingen van de St. Jozefschool kennis met hoe het er vroeger aan toe ging op de basisschool. Daarna worden de rollen omgedraaid. De senioren volgen een moderne les op de school. Het project wordt gezamenlijk afgesloten.

“De school vroeger en nu”
Het project “De school vroeger en nu” bestaat uit vier bijeenkomsten in de St. Jozefschool, steeds van 10.00 – 12.00 uur. De start is op maandag 10 oktober. Senioren vertellen hoe het vroeger was op school. Foto’s, oude schoolplaten en oude schoolborden maken de tongen los. Leerlingen van de groepen 5 t/m 7 van de basisschool leggen de ochtend vast op film of foto en interviewen de senioren over hun schooltijd.

Kinderboekenweek
Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met als thema: ‘Oma’s en opa’s, voor altijd jong!’ Dit thema en de activiteiten die hierbij horen sluiten perfect aan bij “De school vroeger en nu”. Op dinsdag 25 oktober volgen de senioren een les van nu. Hier doen ook de groepen 1 t/m 4 aan mee. De les wordt verzorgd door de leerlingen en docenten. De derde bijeenkomst, maandag 31 oktober, staat in het teken van portretschilderen. De leerlingen en senioren schilderen of tekenen elkaar en worden daarbij gecoacht door beeldend kunstenaar Astrid Vredegoor. Het project wordt afgesloten met een gezellige ochtend op donderdag 3 november. Leerlingen en senioren  gaan aan de slag met oudhollandse spelen, luisteren naar verslagen en bekijken foto’s en films die door de leerlingen zijn gemaakt. Ook kunnen de portretten bewonderd worden die zijn geschilderd.

Verbinden van generaties
Het project “De school vroeger en nu” is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek waarbij wordt samengewerkt met senioren uit Zieuwent, leerlingen en docenten van de St. Jozefschool, Oudheidkundige Vereniging Zuwent, Museum De Scheper Eibergen en Vereniging Het Museum Winterswijk.
Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie en streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel.

Meer informatie:
Harry ten Brinke
tel. 06 484 565 52
harry@boogiewoogie.nl

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen