24 april 2024
Home » Zieuwent » De Timp uit Zieuwent verzorgde historische catering tijdens Slag om Stevensweert

De Timp uit Zieuwent verzorgde historische catering tijdens Slag om Stevensweert

2060

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

STEVENSWEERT / ZIEUWENT – De Timp Evenementenservice uit Zieuwent maakte een opmerkelijke reis naar Limburg. Na hun succesvolle deelname aan de Slag om Grolle in 2019 en 2022 werden zij gevraagd om de 17e-eeuwse sfeer van de Slag om Stevensweert culinair te verrijken.

De Timp in Stevenweert | Foto: Streekgids

Niet alleen hun menu, maar ook het uiterlijk van hun wagens werd aangepast aan het tijdsbeeld van de 17e eeuw. Dit zorgde voor een authentieke uitstraling die perfect aansloot bij het evenement. Bezoekers werden getrakteerd op historische lekkernijen zoals een wildzwijnburger van lokaal geschoten wild. Ook serveerden zij ter plekke bereide verse friet met huisgemaakt stoofvlees, en een traditionele, rijkgevulde snert.

Het evenement, dat plaatsvond van 15 tot en met 17 september in Stevensweert, bood liefhebbers van geschiedenis een unieke ervaring. Hoewel Zieuwent en Stevensweert ruim twee uur rijden van elkaar verwijderd zijn, liet De Timp zien dat afstand geen hindernis is wanneer het gaat om het bieden van een authentieke culinaire beleving.

Bron(nen) & Afbeelding(en)