Home » Zieuwent » Notenkrakers schrijven geschiedenis

Notenkrakers schrijven geschiedenis

286

ZIEUWENT – In Zieuwent zijn oud- leden van De Notenkrakers bezig met het samenstellen van een boek over het gelijknamige revuegezelschap. Een halve eeuw, van 1952 tot 2002, hebben zij het publiek vermaakt met avondvullende programma’s vol muziek, zang, sketch, dans en humor. Een prestatie waar je een boek over kunt schrijven. In samenwerking met de oudheidkundige vereniging Zuwent gaat dat nu dus ook gebeuren.

Inhoud
Verdeeld over 5 hoofdstukken van elk 10 jaar wordt de geschiedenis van De Notenkrakers verteld. Daarnaast zijn er verhalen waarin oud-leden hun belevenissen en persoonlijke herinneringen beschrijven. Feitelijk, emotioneel, serieus of humoristisch. Hoe dan ook, ze bieden letterlijk en figuurlijk een kijkje achter de schermen van toen.
Het grootste deel van het boek zal bestaan uit foto’s. In de loop der jaren zijn uitgebreide fotoreportages gemaakt van de revues. Ruim 1200 foto’s zijn daaruit geselecteerd, bewerkt en opgenomen in het boek. Ook van andere activiteiten zoals de Avondvierdaagse en de Beatmissen zijn verhalen en foto’s in het boek te vinden.
Zo is dit boek een 360 pagina’s tellend document geworden waarin de geschiedenis van De Notenkrakers in woord en beeld wordt samengebracht en beschreven.

Monument
Het boek heeft als titel “Notenkrakers 50 jaar” en wil een monument zijn voor allen die een halve eeuw Notenkrakers mogelijk hebben gemaakt. Het boek wordt in een beperkte oplage gedrukt en is vanaf nu in voorverkoop bestelbaar via www.Zuwent.nl

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen