20 mei 2024
Home » Zutphen » Alzheimer Café Zutphen e.o.: Dagbesteding en WMO

Alzheimer Café Zutphen e.o.: Dagbesteding en WMO

220

ZUTPHEN – Op woensdag 15 mei is iedereen weer van harte welkom in Buurtcentrum Het Bornhof in Zutphen. Het thema van deze avond is: Dagbesteding en WMO.

Via de WMO, wet maatschappelijke ondersteuning, kun je hulp en zorg regelen voor je naaste met dementie. Zo kan je naaste zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Gespecialiseerde dagbesteding kan plezier en structuur geven aan iemand met dementie. En de mantelzorger krijgt meer tijd voor zichzelf.

Wanneer: Woensdag 15 mei 2024
Waar: Het Bornhof, Hobbemakade 246, 7204 TB Zutphen
Welk tijdstip: inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Alzheimer Café
In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten.

Tijdens de informele bijeenkomst, krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. In de pauze en na afloop van het café kan men terecht bij de leestafel. Hierop liggen verschillende brochures van Alzheimer Nederland (welke men gratis mee mag nemen) en ook boeken ter inzage of om te lenen.

Online contact
Als men interesse hebt in de nieuwsbrief, kan men een mail sturen naar: ac.zutphen@alzheimervrijwilligers.nl

Als men behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan men gratis bellen naar De DementieLijn. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bellen naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!