Home » Nieuw Koningspaar in Zwolle

ZWOLLE – Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Kermisfeest plaats in Zwolle. Zaterdag begon de kermis met de optocht door Zwolle, wethouder Jos Hoenderboom en het koningspaar van 2015 werden tijdens de optocht opgehaald en rondgereden door Zwolle. Na de openingstoespraak van de voorzitter Derck Hulshoff klonk het Wilhelmus en ging het feest echt van start. Voor de kinderen waren er ‘boerderijspelletjes’ georganiseerd en de allerjongste jeugd kon lekker knutselen met ‘Knutselmiep’ Marloes ten Bras. Ook was er weer het traditionele ringrijden voor paarden en pony’s. Later op de dag werd er door alle buurten uit Zwolle weer fanatiek gestreden om de titel ‘Beste buurt van Zwolle’ te behalen. De buurt ‘Eibargse Veld’ ging dit jaar met de titel aan de haal. ’s Avonds was de tent vol en ging het dak eraf met de DJ’s van Qmusic.

Zondag werd er gevoetbald door de jeugd en voor de volwassenen was er de traditionele Zeskamp. De Zeskamp werd dit jaar wederom gewonnen door kameradengroep ‘De Brekbolten’. Na de spelen was het nog lang gezellig op het feestterrein! De zondagavond werd de tent op zijn kop gezet door de ‘Partyband Amici’.

Maandagochtend werd het oud koningspaar van 2015 opgehaald en nadat zij het eerste schot gelost hadden ging het vogelschieten en gooien van start. Na 191 schoten werd Ramon Halleriet tot koning van Zwolle gekroond. De koningin van Zwolle werd na 318 schoten de vrouw van de voorzitter Kim Hulshoff. Samen met de jeugdkoning Thion Groot Kormelink werden ze de maandagmiddag uitgebreid gehuldigd. Het feest werd maandagavond voortgezet met DJ ‘Superluucks’.

Uitslagen
Vogelschieten heren, 191 schot
Vleugels, staart, kop en romp: Ramon Halleriet

Vogelschieten dames, 318 schot
Rechtervleugel: Renate Reijerink
Linkervleugel: Els Meekes
Kop: Elise Kroekenstoel
Romp: Kim Hulshoff

Vogelschieten jeugd, 272 schot
Linkervleugel: Jasper ter Braak
Rechtervleugel: Thije ten Have
Kop: Daniel Schuurmans
Romp: Thion Groot Kormelink

Pupillenvoetbal

1e FC Top
2e De Voetballady’s
3e De Voetknallers

Jeugdvoetbal
1e De Brugpiepers
2e De Kanjers

Versierde wagentjes (groot)
1e De Kanjers
2e Joeri & Brian Meekes
3e Bo & Len Rots

Versierde wagentjes (klein)
1e Dean Roes & Wout Halleriet
2e Chiel te Braake
3e Damon Reijerink

Versierde fietsen
1e Janis Roes
2e Maud Wolters
3e Ela Geesink

Ringrijden pony’s

1e Anouk Geverink
2e Merle Roes

Ringrijden paarden
1e Anne te Brake
2e Rob te Brake
3e Harrie Groot Kormelink