26 april 2024
Home » Sport » Wederom gelijkspel voor Grol 1

GROENLO/DINXPERLO – Grol begon de wedstrijd tegen Dinxperlo, vorig jaar kampioen in de 4e klasse, zonder Thomas Porskamp. Thomas lijkt voor langere tijd uitgeschakeld na een knieblessure opgelopen aan het eind van de eerste wedstrijd tegen VVO. Grol had de eerste helft het meeste balbezit, maar toch was het Dinxperlo die na een kwartier de eerste kans kreeg met een kopbal die over het doel van Wessel Baarslag ging. Grol antwoordde met een mooie aanval via Mart Zieverink, die Michel Kamphuis op links wegstuurde. Michel gaf een mooie voorzet, die door Wouter Rexwinkel bij de tweede paal tegendraads helaas werd overgekopt. Dinxperlo stoorde vroeg. Het centrale verdedigingsduo met aanvoerder Johan Houben en Tim Leusink voetbalde goed, maar het middenveld met Quint Kristen en Jur Dieker had moeite om de verbinding te leggen tussen hen en de aanvallers waardoor de opbouw van Grol al gauw overging op diepe ballen. Ook Dinxperlo maakte veelvuldig gebruik van de diepe bal. Het spel deed daardoor wat rommelig aan.

Na een half uur spelen had Grol op voorsprong moeten komen. In een twee tegen een situatie bracht Wouter Rexwinkel, die een goede wedstrijd speelde, Jur Dieker perfect in stelling, maar Jur verzuimde om de bal achter de 16-jarige keeper van Dinxperlo Bram Richter te schuiven. Daarna werd het spel aan beide kanten slordiger. Toch weet Grol nog twee kansen te creëren. Een schot van Michel Kamphuis, die door Jordy Oonk in stelling werd gebracht, wordt nog uit de kruising getikt, maar een minuut later, op slag van rust, is het dan toch raak. Jordy Oonk draait op de rand van de 16-meter goed weg en schiet de bal strak in de rechterhoek: 0 – 1. Even later lijkt zelfs het tweede doelpunt nog te vallen, maar Wouter Rexwinkel wordt in buitenspelpositie afgefloten. Grol gaat dus rusten met een kleine voorsprong.

Na rust verzuimt Grol om de wedstrijd verder onder controle te krijgen. Grol werkt hard, maar weinig effectief. Met Wouter Rexwinkel op rechts en Michel Kamphuis op links wordt menigmaal de achterlijn gehaald, maar de voorzet is dan niet goed, of de spitsen staan niet goed opgesteld. De grootste kans in de tweede helft is voor Michiel Aalbers van Dinxperlo die met een bal achter de Grolverdediging vrij voor Wessel Baarslag komt, maar gelukkig recht op Wessel schiet. Even later is het dan toch raak. Balverlies aan Grolkant leidde tot wederom een hoge bal achter de verdediging. Davey Lichtenberg werkt Mart Willemsen tegen de grond en kan de bal in het doel schieten:  1 – 1. Iedereen behalve scheidsrechter Sanders zag hier een overtreding. Een fikse tegenvaller, die Grol eigenlijk niet meer te boven kwam. Dinxperlo kwam beter in het spel, onder leiding van de rechtsback en aanvoerder van Dinxperlo Danny Maurick die veelvuldig mee naar voren kwam. Desondanks kreeg Grol nog een grote kans. Jordy Oonk stuurde vanaf de middenlijn Wouter Rexwinkel weg, die alleen voor keeper Bram Richter opdook, maar niet wist te scoren. De laatste 20 minuten gebeurde er, behalve een aantal wissels, niet veel meer. Het warme weer en het zware veld, er was die week namelijk niet gemaaid, hadden hun tol geëist.

Grol moest zich dus tevreden stellen met een gelijkspel, maar hield er toch duidelijk een minder goed gevoel aan over in vergelijking met het gelijke spel in de eerste wedstrijd tegen VVO. Grol zal zo snel mogelijk vooruit moeten kijken en zich moeten richten op de volgende wedstrijd en wel op zondag 18 september thuis tegen SC Groessen om 14.30 uur. Tevens houdt s.v. Grol die zondag een Open Dag met diverse activiteiten rondom de wedstrijd van Grol 1. Alle leden, familie en sponsoren zijn hiervoor vanaf 11.30 uur uitgenodigd.