17 april 2024
Home » Aalten » Gemeente Aalten steunt ambitieuze plannen voor Slingeplas en ’t Broock

Gemeente Aalten steunt ambitieuze plannen voor Slingeplas en ’t Broock

1286

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BREDEVOORT – De Slingeplas werkgroep in Bredevoort heeft ambitieuze herontwikkelingsplannen onthuld voor zowel de Slingeplas als ‘t Broock. Centraal in het voorstel staat de verplaatsing van sportvelden naar de Slingeplas, waardoor op de voormalige locatie van het sportpark ruimte vrijkomt voor de bouw van 82 nieuwe woningen, met name voor starters en senioren.

Bovendien zullen er nieuwe recreatieve voorzieningen worden toegevoegd aan de Slingeplas, waaronder extra parkeerplaatsen voor campers en splinternieuwe padel- en tennisbanen. Er is ook nadrukkelijk aandacht besteed aan het behoud en de versterking van het natuurlijke landschap, en plannen om historische elementen zoals de gracht te renoveren.

Lokale organisaties, waaronder Bredevoorts Belang, Sportvereniging Bredevoort en vakantiepark De Twee Bruggen, hebben actief bijgedragen aan de ontwikkeling van het plan, dat vorig jaar werd gepresenteerd aan de inwoners van Bredevoort en sindsdien op brede steun kan rekenen.

Wethouder Ted Kok gaf aan erg enthousiast te zijn over het voorstel: “Dit is een geweldige visie voor de toekomst van Bredevoort en de Slingeplas. Het is bemoedigend om te zien dat zoveel inwoners actief hebben meegedacht. We kijken ernaar uit om samen verder te werken aan de realisatie.”

Naar aanleiding van het omvangrijke plan heeft de gemeente een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. De uitkomsten hiervan, waaronder potentiële kostenbesparingen, zullen de basis vormen voor verdere besluitvorming. Eind november zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over de verdere uitwerking van het project.

Bron(nen) & Afbeelding(en)