Home » Aalten » Achterhoekse Archeologiedag in Bredevoort: Een boeiende duik in het verleden

Achterhoekse Archeologiedag in Bredevoort: Een boeiende duik in het verleden

1628

BREDEVOORT – De Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) in samenwerking met gemeente Aalten nodigt iedereen uit voor de Achterhoekse Archeologiedag. Deze educatieve dag vindt plaats op 4 november 2023 in de Koppelkerk, gelegen aan Koppelstraat 35 in Bredevoort.

Programma voor alle leeftijden
Het evenement is ontworpen voor zowel volwassenen als kinderen. Binnen wordt een rijk programma voor volwassenen georganiseerd, terwijl buiten diverse kinderactiviteiten plaatsvinden.

Volwassenenprogramma
Vanaf 9:15 uur begint het ochtendprogramma met lezingen, gevolgd door diverse workshops vanaf 13:45 uur. Workshops variëren van vuursteen bewerken en scherven determineren tot historische voeding en fysische geografie. De dag wordt afgesloten om 16:30 uur met een borrel in het boekencafé van de Koppelkerk. Hoewel deelname gratis is, wordt aanmelding voor het volwassenenprogramma aangeraden. Aanmelden en het volledige programma zijn te vinden op www.odachterhoek.nl.

Kinderprogramma
Voor kinderen vanaf zeven jaar worden rondom de Koppelkerk activiteiten zoals metaaldetectie, het maken van vuursteen pijlpunten, en een speurtocht naar een historisch zwaard aangeboden. De ArcheoHotspot is ook aanwezig waar kinderen hands-on ervaring opdoen met archeologisch materiaal. Het kinderprogramma begint om 10:00 uur, geopend door kinderburgemeester Marthen en duurt tot 13:30 uur. Aanmelding is niet vereist en er zijn traktaties beschikbaar voor de kinderen.

Ridders van Gelre
De Ridders van Gelre, het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland, zal de gehele ochtend een live radio-uitzending verzorgen vanuit de Koppelkerk. Het programma is te beluisteren op DAB+, kanaal 12B en FM Radio 90.4.

Bron(nen) & Afbeelding(en)