21 mei 2024
Home » Wie goed doet ook goed ontmoet

LIEVELDE – ‘Het was een fantastisch jaar voor BNI De Leeuw’, zegt voorzitter Wesley Hüning van het ondernemersnetwerk in Lievelde. ‘Vanaf de oprichting begin 2017 hebben we het motto: ‘Sterk vanuit de Achterhoek’ en dat bleek wel toen we met alle leden ruim 650.000,- euro omzet hebben gerealiseerd. Gedurende het jaar hebben nieuwe leden zich aangemeld en daarnaast heeft BNI ook twee nieuwe chapters opgericht in Zutphen en in Arnhem.

Chapters

BNI is een afkorting van Business Network International. Het is een wereldwijde organisatie waarin leden, vooral MKB’ers, een lokaal netwerk vormen: de chapters. Op dit moment meer dan 8.000 chapters in 79 landen. In Lievelde is BNI De Leeuw gevestigd onder de regio BNI Arnhem, Apeldoorn en Achterhoek dat in 2017 een totaalomzet had 5,2 miljoen euro.

Bovengemiddeld

De leden komen wekelijks bijeen om elkaar orders en opdrachten te gunnen om zo hun omzet te verhogen. Dat lukte vorig jaar bovengemiddeld. Volgens Hüning komt dat niet alleen door de aantrekkende economie. ‘Maar omdat het chapter de juiste ondernemers heeft en elkaar echt vertegenwoordigen, genereren we die extra omzet’. Als je lid bent van BNI is het alsof je een team van verkopers extra hebt, die elke dag opletten of ze jou kunnen helpen om je product of dienst in de markt te zetten.

Wie goed doet ook goed ontmoet

Netwerken is even simpel als effectief. Ons motto is “Geven loont” ofwel “wie goed doet ook goed ontmoet!” Wij stellen ons eigen netwerk voor elkaar open en brengen mensen met elkaar in contact. We signaleren kansen voor elkaar en bevelen elkaar aan. Dat het werkt blijkt uit het hoge succes percentage. Onze aanbevelingen leiden in 68% tot nieuwe klanten in tegenstelling tot ‘koud’ netwerken met slechts 12%. In de praktijk is dit goed voor een omzet van € 200.000,- voor een klein bouwbedrijf. Spreekt je dit aan en wil je ook meer omzet? Meldt je dan aan als gast en kom vrijblijvend kennismaken tijdens een ontbijt.

Netwerken zonder concurrentie

Netwerken bij BNI De Leeuw is zonder concurrentie. Dankzij branchebescherming is er slechts één vertegenwoordiger per beroepsgroep lid. Jij krijgt dus alle aanbevelingen naar je toe die bij jouw specialisatie passen. Je kunt je grote kracht profileren en nog meer zichtbaar zijn voor de leden en hun achterliggende netwerk. Zo bouw je vertrouwen op en ontstaat ‘vanzelf’ de gunfactor. Collega leden zullen je aanbevelen aan iemand in hun eigen netwerk die op zoek is naar een product of dienst.

Ontbijten
De leden van BNI De Leeuw signaleren kansen voor elkaar en wisselen waardevolle aanbevelingen uit met andere (lokale) ondernemers. De sfeer in de groep is ontspannen, informeel en Achterhoeks gemoedelijk. Het aantal leden is flink gegroeid in korte tijd, maar is er nog genoeg ruimte voor nieuwe leden. Wil je hier ook van profiteren? Kom dan met ons kennismaken. Niet alleen voor de omzet, maar ook voor je persoonlijke groei (bijv. spreken in het openbaar) en om je netwerk uit te breiden. Je bent welkom bij LOCO Eten & Drinken in Lievelde waar elke woensdag ochtend 25 tot 30 ondernemers samen ontbijten. Je kunt je als gast aanmelden via www.bni-deleeuw.com om eens (gratis) mee te ontbijten en kennis te maken met het ondernemersnetwerk BNI De Leeuw.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!