Home » Oost Gelre wil heroverweging visie Hameland

Oost Gelre wil heroverweging visie Hameland

364

OOST GELRE – Het dagelijks bestuur van Hameland heeft onlangs laten weten een andere koers te willen varen. Daardoor is er grote onrust ontstaan bij de medewerkers van Hameland. De voorgenomen koerswijziging wordt gesteund door de gemeenten Aalten, Berkelland, Haaksbergen en Winterswijk. De gemeente Oost Gelre kan zich niet verenigen met het genomen besluit.

Tijdens de raadscommissie Maatschappij en Bestuur op dinsdag 24 november heeft de raad laten weten een heroverweging te willen van de visie.

Inspreker Leon ten Have, Hameland medewerker en lid van de centrale ondernemersraad tijdens de raadscommissie. “Ik maak mij grote zorgen dat de visie is gebaseerd op aannames en wensen. Ik hoop dat het bestuur de visie in heroverweging wil nemen”.

Ook wethouder Gerrits, die zich niet in de visie kon vinden en daarom zijn functie als waarnemend voorzitter van het dagelijks bestuur heeft neergelegd, vraagt een heroverweging. Zijn taak wordt nu waargenomen door wethouder van Berkelland, Dennis Meijerink.

De commissie wil een brief sturen naar de gemeenteraden die de visie wel steunen. Hier zou in kunnen staan dat in de visie op basis van aannames stappen worden gezet, terwijl de risico’s nog onvoldoende bekend zijn. Tevens zou er in kunnen staan dat er onrust bij de medewerkers is gecreëerd door de aangekondigde maatregelen en dat Oost Gelre heroverweging zou willen zien.