Home » Wegen afgesloten voor vrachtverkeer

Wegen afgesloten voor vrachtverkeer

353

GROENLO – Vanaf 2 januari in het nieuwe jaar 2019 mag het vrachtverkeer niet meer via bedrijventerrein Brandmate naar Den Sliem of De Laarberg. Tevens kan het vrachtverkeer niet meer vanuit De Laarberg en Den Sliem naar de bedrijven op de Brandemate. Deze conclusie is te herleiden naar aanleiding van de diverse verbodsborden die langs de Eibergseweg en aan het begin van de bedrijven terreinen zijn geplaatst. Onder het verbodsbord staat te lezen ‘Let op vanaf 2 jan. 2019’.

Deze maatregel wordt genomen om het vrachtverkeer zoveel mogelijk te weren op de splitsing Oude Winterswijkseweg / Winterswijkseweg. Vrachtverkeer voor De Laarberg en Den Sliem moet nu op de N18 afslag 11 pakken. Het vrachtverkeer voor de Brandemate kan dit bedrijven terrein bereiken via de afslag Winterswijk / Groenlo op N319.

De splitsing Oude Winterswijkseweg / Winterswijkseweg is al enige tijd onderwerp van discussie. Op bepaalde tijden is het er erg druk en vooral fietsers komen in het gedrang. Maatregelen eerder dit jaar hebben onvoldoende verlichting gebracht.

Wethouder Bonsen wil op korte termijn bepaalde wegen voor het vrachtverkeer afsluiten, zoals per 2 januari gaat gebeuren. Om de splitsing te ontlasten zou ook het aanbieden van een alternatieve fietsroute een korte termijn oplossing kunnen zijn. De laatste korte termijn oplossing zou kunnen zijn om verkeersregelaars tijdens de spits te plaatsen.