20 mei 2024
Home » Borculo » 130 jaar verenigingservaring bij Volharding

130 jaar verenigingservaring bij Volharding

432

BORCULO – Tijdens het Sing-A-Long concert van Volharding zijn er 7 jubilarissen gehuldigd. Voor de pauze werden zij naar voren gehaald en mochten plaats nemen op de barkrukken rondom de versierde hangtafel waar ook nog een drankje voor ze werd geserveerd. Rondom de hangtafel zaten Lisette Blekkink (40 jaar lid), Mark Assink (25 jaar lid), Harm Tjoonk (25 jaar lid), Jaap Mengerink (25 jaar lid), Nienke Enzerink (5 jaar lid), Esmee Hekkelman (5 jaar lid) en Anouk Schuilenborg (5 jaar lid).

Mark is begonnen in Ruurlo bij Sophia’s Lust. In 1993 is Mark bij de muziek gegaan als slagwerker. Een leuk weetje is dat Mark iets heeft met de uniformen. “Toen ik het pak had ingeleverd in Ruurlo was ik even vergeten het speldje van je 12,5 jarig jubileum eraf te halen. Maar gelukkig is die weer terug. En toen ik het muziekpak aan mijn ouders had afgegeven zodat ik door kon feesten, was ik vergeten dat de fietssleutel er nog in zat”. Mark word in de groep gezien als een nieuwsgierig en geïnteresseerd persoon in de goede zin natuurlijk. Je bent wel weg van een stevige solo op de toms en slaat menig partijtje  met plezier weg.

Esmee en Nienke zijn 5 jaar geleden naar Volharding gekomen vanuit Aquafilles en Esmee traint ook nog bij Papiyllon in Apeldoorn. Anouk is 5 jaar geleden vanuit het Klein Begin naar Volharding gekomen. Sinds een jaar of 3 altijd samen naar de wedstrijden van de NTSB. Onlangs is Esmee nog 3x Nederlands kampioen geworden in Almere en dat was haar 25e Nederlandse titel. En daar stonden Nienke en Anouk ook mooi het podium. Onlangs hebben we de naam veranderd van majorette naar twirlen en daar staan de dames helemaal achter, want twirlen klinkt en is toch wel heel wat anders.

Lisette, al 40 jaar bij de vereniging en niet alleen druk met het muziek maken maar ook al 7 jaar in het bestuur nu als secretaris. Lisette zit in de concertcommissie, in de commissie voor Sinterklaas en Palmpasen, heeft onze bibliotheek onlangs overgenomen en houdt zich bezig met de nieuwe kleding. Een echte duizendpoot. Zoals ze zelf al zegt, “ik ben niet zo’n denker maar meer van het doen. Dus zeg maar wat ik moet doen dan komt het goed”. “Ik heb nog iets gehoord over je aller eerste biertje dat die, ja hoe kan het ook anders, bij Volharding gedronken is tijdens de optocht” kwam nog naar voren tijdens de huldiging. “Het was warm, iedereen had dorst en er werd een pauze ingelast. De mensen langs de kant boden wat te drinken aan maar ja dat was alleen bier. Maar Lisette had zo’n dorst dus hup die dop eraf en daar ging het aller eerste biertje”. Lisette speelt gezellig tussen Melissa en Mieke in de 2e partij mee in het orkest en we kunnen ons geen repetitie herinneren wanneer ze er niet was, want ze bent er altijd! En een nieuwe hobby, want vorig jaar oma geworden.

Harm en Jaap hebben samen ding gemeen, en dat is dat ze het niet eerlijk vinden dat de jaren bij het Klein Begin niet mee tellen en zo Marcel altijd een stap voor  is met de huldigingen. Vorig jaar was Marcel namelijk 25 jaar lid. Harm heeft zich jarenlang ingezet voor de concertcommissie, en momenteel gevorderd tot het schrijven van samba’s voor de slagwerkgroep. Een van die samba’s is ook vanavond gespeeld. Bij Jaap kwam er nog een leuk verhaal voorbij over een kerstboom na het oliebollenconcert in de vroegere jaren. “De jongens gingen nog wat na drinken bij Jaap thuis, en eenmaal daar attendeerde Jaap de rest even op de kerstboom dat ze daar niet aan moesten zitten want hij verloor snel de naalden. Maar goed, toen Jaap wat drinken ging halen en terug kwam zat er natuurlijk geen naald meer aan de boom”.  Jaap en Harm worden toch wel een beetje gezien als stille genieters van de groep, maar als er wat gezegd word dan is het ook meteen messcherp. Al diverse drumbanduitjes zijn door de heren georganiseerd. En die organisatie nemen ze altijd heel serieus. Ze willen het beste voor de leden, dus gaan altijd eerst zelf op veldonderzoek uit om voor te proeven.

We zijn natuurlijk hartstikke blij met zulke mensen als lid van Volharding. Of het nou 40, 25 of 5 jaar is iedereen is even belangrijk voor ons en we hopen dat we nog lang mogen genieten van ze als lid bij deze vereniging.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!