Bron/auteur: Streekgids.nl
Foto: PR

Jazztrio Organ Utan in de Koppelkerk

BREDEVOORT – Zondagmiddag 8 december treedt het Hammond-trio Organ Utan op in de jamsessie in de Koppelkerk. Drie talentvolle Duitse musici troffen elkaar op het Arnhemse conservatorium en blazen traditionele jazz-standards een nieuw, groovy leven in. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

Het begon allemaal met een spontaan idee en het plezier van het samen jammen: drie jonge Duitse musici verenigden zich onder de naam Organ Utan, met een knipoog naar het hammond orgel dat centraal staat in de formatie.

Hun muzikale enthousiasme en frisse benadering van traditionele jazz-standards mondde uit in een EP met de titel ‘Endangered Sounds’. Kenmerkend voor de band zijn de funky basslijnen, de rocky gitaar-riffs en daardoor het groovende geheel.

Ondanks hun jonge leeftijd kunnen de muzikanten bogen op de nodige ervaring: Josquin Rosset (toetsen) speelt sinds 2007 met het Jazz Piano-Trio Rosset Meyer Geiger, Christian Winiker (gitaar) is actief in de popcene van Luzern, en Lukas Gasser (drums) trommelt voor diverse Zwitserse kustenaars, zoals Anna Känzig, Othella Dallas oder Eliana Burki.

Let op: andere aanvangstijd dan bij de andere zondagmiddag concerten in de Koppelkerk.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zondag 8 december
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Entree: vrije giftGeef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.