Home » Gem. Bronckhorst » Gemeente Bronckhorst lanceert stimuleringsprijs voor duurzame ondernemers.

Gemeente Bronckhorst lanceert stimuleringsprijs voor duurzame ondernemers.

2311

BRONCKHORST – Gemeente Bronckhorst introduceert de “Op Morgen Groene Pluim”, een stimuleringsprijs voor ondernemers actief in duurzaamheid. Lokale bedrijven die aan bepaalde criteria voldoen kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor deze erkenning.

Eerder reikte de Gemeente Bronckhorst de “Op Morgen Duurzame Ster” uit aan een inwoner of stichting die een duurzaam voorbeeld vormde voor de samenleving. De toevoeging van de “Op Morgen Groene Pluim” dit jaar is bedoeld om bedrijven te erkennen die bijdragen aan duurzaamheid. Criteria voor de prijs zijn gebaseerd op de Global Goals van de Verenigde Naties. De prijs zal zich specifiek richten op vier van de zeventien doelen: eerlijk werk, duurzame productie, klimaat en partnerschap.

Bedrijven kunnen zich tot 29 september registreren via www.bronckhorst.nl/groenepluim. De winnaar wordt bekendgemaakt op 1 november.

Wethouder Wilko Pelgrom van duurzaamheid benadrukte het belang van erkenning voor ondernemers die inzetten op duurzaamheid, ook al maken ze hun inspanningen niet altijd publiek.

Stichting De Groene Pluim, een nationaal initiatief, stimuleert ondernemers in Nederland om duurzaam te ondernemen. Hun aanpak is gericht op beloning in plaats van controle. Tot op heden zijn er 425 bedrijven aangesloten en zijn er 56 houders van de Groene Pluim.

De Gemeente Bronckhorst benadrukt het belang van samenwerking tussen inwoners en ondernemers voor een duurzame toekomst in de regio. Ze verwijzen naar het platform Op Morgen, dat initiatieven voor een beter klimaat bundelt.

Bedrijven kunnen zich aanmelden tot 29 september via www.bronckhorst.nl/groenepluim. De uitreiking van de Groene Pluim is op 1 november. Meer informatie is beschikbaar op www.op-morgen.nl.