19 mei 2024
Home » Gem. Bronckhorst » Lisa Ankersmid uit Keijenborgs nieuwe jeugdburgemeester van Bronckhorst 

Lisa Ankersmid uit Keijenborgs nieuwe jeugdburgemeester van Bronckhorst 

470

BRONCKHORST – Op onze oproep ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ onder leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente kregen we 7 aanmeldingen. Deze waren voorzien van mooie motivaties en een jury vroeg hen vanmiddag allemaal om via een korte presentatie in ons gemeentehuis en het verdedigen van enkele stellingen in een kort debat te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. Lisa Ankersmid uit Keijenborg kwam hiervan als winnaar uit de bus en wordt tijdens de raadsvergadering op 28 oktober om 19.30 uur officieel benoemd als onze nieuwe jeugdburgemeester.

Burgemeester Marianne Besselink: “Lisa maakte indruk door haar goede presentatie en haar mooie verhaal over de weg naar de toekomst. Ze pakt maatschappelijke thema’s aan. Zo vraagt ze aandacht voor het feit dat alle kinderen moeten kunnen sporten en creatiever moeten kunnen spelen. Iedereen moet mee kunnen doen, vindt ze. Haar originele voordracht gaf voor ons de doorslag. Binnenkort spreken we af hoe Lisa het jeugdburgemeesterschap verder gaat invullen en bij welke evenementen zij aanwezig zal zijn.”

Wat houdt het jeugdburgemeesterschap in?
De taak van de jeugdburgemeester is leuk, maar ook serieus. Lisa zal bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig zijn bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals het inhalen van sinterklaas en de nationale dodenherdenking op 4 mei. Daarnaast kunnen kinderen in Bronckhorst bij haar terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij burgemeester Besselink.

De jury bestond uit burgemeester Marianne Besselink, raadslid Robbert van Velzen, wethouder Paul Hofman en huidig jeugdburgemeester Anne Letink. Lisa is een jaar de jeugdburgemeester. Volgend najaar vindt een nieuwe verkiezing plaats. Bronckhorst kiest ieder jaar een nieuwe jeugdburgemeester.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!