Home » Archief » Oproep voor verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2023’ 

Oproep voor verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2023’ 

605

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in Bronckhorst graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot en met 15 december 2023 kunnen personen of groepen aangemeld worden. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 10 januari 2024.

Vrijwilligerswerk is van groot belang voor veel mensen in Bronckhorst. Mensen die klaar staan voor een ander zijn onmisbaar! Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. Wethouder Evert Blaauw: “Er zijn in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven. Elke vrijwilliger is belangrijk en de benoeming is daarom een symbolische prijs, de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers”.

Aanmelden kan vanaf nu weer
Kent u iemand die daarin echt het verschil maakt? Die het verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet? Meld deze persoon of groep dan aan als vrijwilliger van het jaar 2023! Dat kan vanaf nu weer via het digitale aanmeldformulier op www.bronckhorst.nl/vrijwilliger.

Jury kiest drie genomineerden
Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld.

De ‘Vrijwilliger van het jaar 2023’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van € 250,-. Als de eretitel naar een vrijwilligersgroep gaat dan ontvangt deze een geldbedrag van € 500,-. De andere twee genomineerden krijgen een oorkonde en € 100,-.

Voorwaarden voor nominatie
Ook als er al eens een vrijwilliger van een vereniging of groep is aangemeld of genomineerd, is het geen probleem om nogmaals een vrijwilliger aan te melden. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de nominatie van vrijwilligers voor de titel:

    • Vrijwilligers moeten actief zijn in georganiseerd verband, bijvoorbeeld bij stichtingen of verenigingen, bij professionele organisaties of bij religieuze organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke ondersteuning
    • Ook kunnen inwoners van andere gemeenten die in Bronckhorst vrijwilligerswerk doen, aangemeld worden
    • Individueel vrijwilligerswerk (zoals mantelzorg) komt niet in aanmerking, maar de overkoepelende organisaties (die zich bijvoorbeeld inzetten voor mantelzorgers) wel
    • Vrijwilligerswerk op het gebied van politiek komt niet in aanmerking
  • Personen die in het verleden een Koninklijke onderscheiding of het ereburgerschap hebben ontvangen, kunnen niet meedingen naar de titel