Gamemiddag groot succes

Maar liefst 40 kinderen kregen masterclass van de tweevoudig Nederlands kampioen

DINXPERLO – Op zaterdag 4 november organiseerde Lensink Gussinklo Makelaardij een gamemiddag voor de kinderen uit de buurt bij hen op kantoor in Dinxperlo. Met een opkomst van 40 kinderen was de middag een groot succes! ‘Het was erg leuk om te zien dat de kinderen de hele middag plezier hebben gehad met FIFA 18’, aldus Karsten Gussinklo. Lensink Gussinklo Makelaardij vindt het belangrijk maatschappelijke betrokken te zijn bij sport en cultuur in Dinxperlo en omstreken. Naast de sponsoring van lokale sportverenigingen is deze gamemiddag een mooi voorbeeld hiervan.

Beste eSporter van Gelderland.
De middag ging van start met een leuke en interessante masterclass over de voetbalgame verzorgd door Paskie Rokus. De eSporter van Vitesse vertelde wat er voor nodig is om eSporter te worden en gaf verschillende tips en tricks aan de aanwezige kinderen. Bovendien was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de tweevoudig Nederlands kampioen en hier werd maar al te graag gebruik van gemaakt. De rest van de middag konden de kinderen een potje spelen tegen Paskie en met de eSporter op de foto gaan. ‘Het was een erg leuke middag, de kinderen hadden plezier en het niveau lag hoog’, zegt Paskie.

Gamemiddag
Op maar liefst vijf spelcomputers werd er na de masterclass een FIFA-toernooi gespeeld. In teams van twee gingen de kinderen de strijd aan. In een zinderende finale gingen Hidde en Maarten met een 5-0 winst ervandoor. Zij waren de gelukkige winnaars van de middag en kregen naast de eeuwige roem ook een game cadeau. Aan het eind van de middag werd er onder alle deelnemers ook nog een exemplaar van de voetbalgame verloot.