Home » Dinxperlo » Hennepplantage aangetroffen in Dinxperlo

Hennepplantage aangetroffen in Dinxperlo

523

DINXPERLO – Rond kerst is op een zolder in een woning aan de Bijvankskamp in Dinxperlo een Hennepplantage aangetroffen. Het betrof zestien planten en een kweektent. Alle planten en goederen rondom de hennepteelt zijn in beslag genomen. De zaak kwam aan het licht na een anonieme melding bij meldpunt Meld Misdaad Anoniem. De politie en het OM onderzoeken de zaak verder.

Burgemeester Anton Stapelkamp: “Ik wil drugscriminaliteit uit onze gemeente weren. De gemeente en de politie doen er alles aan om onveilige situaties te voorkomen en aan te pakken. Wij zijn hierbij ook afhankelijk van meldingen die inwoners doen. Ik roep inwoners dan ook op om het te melden als ze iets verdachts zien. Of het nu gaat om vermoedens van een hennepkwekerij, zoals hier, of een lab voor synthetische drugs. We willen deze illegale praktijken niet, net zomin als de risico’s die ze met zich meebrengen voor de openbare orde en veiligheid”.

De gevaren van een hennepkwekerij bij u in de buurt
Hennepkwekerijen zorgen voor overlast in woningen en maken buurten onveilig. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit ernstige gevaren op zoals kortsluiting en lekkage met als gevolg brand- en ontploffingsgevaar. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming. Daarnaast heeft hennepteelt vaak een relatie met andere vormen van georganiseerde criminaliteit en kan gepaard gaan met geweld, afpersing of liquidaties.

Elk stukje informatie kan het verschil maken
De politie kwam de plantage op het spoor door een melding bij het meldpunt: Meld Misdaad Anoniem (MMA). Meld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar men anoniem informatie kan geven over criminaliteit. Men kan er meldingen doen over de productie en handel van drugs, geweldsdelicten, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kan men hier terecht. Elk stukje informatie, hoe klein ook, kan het verschil maken. Zo blijkt ook weer in deze zaak. Ziet u iets verdachts? Meld het, want dat loont altijd! U kunt anoniem melding doen via telefoonnummer 0800-7000 of door het online invullen van een formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl. Direct verdachte en/of levensbedreigende situaties kunt u melden via 1-1-2.

Welke signalen kunnen duiden op een hennepkwekerij
• Stankoverlast door een sterke, vreemde geur
• Een ‘onbewoond’ huis, dat ‘s avonds of ‘s nachts regelmatig wordt bezocht
• Bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
• Condensvorming op de ramen van een pand
• Stoomstoringen (bijvoorbeeld knipperende lampen)
• Voortdurend geluid van afzuiginstallaties
• Extra ontluchtingspijpen in het dak of tocht (een sterke aan- en/of afvoer van lucht)
• Kunstlicht in een huis of gloed van felle lampen die lang branden
• Dichtgemaakte ramen (bijvoorbeeld rolluiken, folie)

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen