24 april 2024
Home » Doetinchem » Doetinchem biedt ruimte voor waterstof

Doetinchem biedt ruimte voor waterstof

332

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

DOETINCHEM – Het huidige tankstation aan de Braamtseweg in Doetinchem mag onder  voorwaarden uitbreiden met een waterstofinstallatie. Dat heeft het college van b&w vandaag besloten met een principemedewerking. Het stimuleren van het gebruik van  zuinige en duurzame vervoermiddelen staat hoog op de agenda bij de gemeente.

“Ruimtelijk gezien is deze locatie uitstekend: het huidige tankstation is goed bereikbaar  en ligt op een bedrijventerrein”, legt wethouder ruimtelijke ordening Ingrid Lambregts  uit. “Er zullen ongetwijfeld meer waterstofvoertuigen gaan rijden. Voor ons is deze  ontwikkeling weer een mooi voorbeeld van de centrumfunctie die Doetinchem vervult.  Bovendien past dit initiatief mooi bij de duurzaamheidsambities van bedrijventerrein  Wijnbergen.”

Duurzaam openbaar vervoer
Rens Steintjes, wethouder verkeer, vervolgt: “Met deze waterstofinstallatie bieden we als  eerste in de regio Achterhoek de mogelijkheid om de waterstof te tanken. Eind 2021 gaan  waterstofbussen van Arriva rijden en kunnen ook deze gaan tanken aan de Braamtseweg.

Deze bussen stoten geen schadelijke uitlaatstoffen uit, produceren nauwelijks geluid en  dragen zo bij een aan een schone en stille leefomgeving. Duurzaam openbaar vervoer  maakt Doetinchem aantrekkelijk voor bedrijven, inwoners, werknemers en recreanten.”

Vervolg
Nu de principemedewerking is verleend, kan initiatiefnemer Kuster H2 Energy verder met  de benodigde planuitwerking en procedures. Er volgt nog een ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende inspraakmogelijkheden.