17 april 2024
Home » Doetinchem » Jeugdlintje voor Evi ten Broeke  

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

DOETINCHEM – Op donderdag 17 november kreeg Evi ten Broeke (12) een jeugdlintje. Burgemeester Mark Boumans reikte samen met kinderburgemeester Sophie Wissing het lintje uit bij Evi thuis.

Sinds 2021 verzamelt Evi kroonkurken voor KiKa 
Ze maakte de ziekte van dichtbij mee toen haar moeder borstkanker kreeg. Toen besloot Evi dat ze kinderen die kanker hebben wilde steunen. En zo kwam ze op het idee om kroonkurken (bierdopjes) te verzamelen. Een paar keer per jaar brengt ze de dopjes naar  recyclingbedrijven en metaalbedrijven. Het daarmee ingezamelde geld doneert ze aan KiKa, waar ze ook een eigen actiepagina heeft.

Bakken met bierdopjes voor de deur 
Evi is verhuisd en woont nu verder van het centrum. Daarom kan ze niet meer zelf bij alle horeca langs voor de dopjes. Maar dat houdt haar niet tegen: voor haar huis aan het Hoefbladveld in Doetinchem staan nu bakken. Daar kan iedereen de hele dag door dopjes  naartoe brengen.

Jeugdlintje voor kinderen die zich inzetten voor de samenleving 
Gemeente Doetinchem reikt ieder jaar jeugdlintjes uit. Je inzetten voor de samenleving begint vroeg soms al vroeg. En daarvoor zijn we dankbaar! Met het jeugdlintje geven we kinderen (tot en met 17 jaar) die zich op een bijzondere manier inzetten voor een ander hun verdiende waardering.