Home » Doetinchem » Linn van Hal verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van gemeente Doetinchem

Linn van Hal verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van gemeente Doetinchem

427

DOETINCHEM – Met trots maakt gemeente Doetinchem bekend dat Linn van Hal verkozen  is tot nieuwe kinderburgemeester. Burgemeester Mark Boumans heeft vanmiddag  officieel met Linn kennisgemaakt en haar gefeliciteerd met deze bijzondere functie. Linn is 11 jaar oud en zit op dit moment in groep 7 van basisschool Gaanderwijs in Gaanderen.

Linn is de tweede kinderburgemeester van onze gemeente en neemt het stokje over van  Juliette Fijten. Na de laatste vergadering van de kinderraad, op woensdag 2 juni 2021, treedt Juliette af als kinderburgemeester en wordt Linn als kinderburgemeester  geïnstalleerd, voor de duur van één jaar.

Activiteiten
Linn mag al snel aan de bak. Vrijdag 11 juni is zij samen met burgemeester Mark Boumans  aanwezig bij de afsluiting van de Toekomst3Daagse. Daarnaast assisteert zij de  burgemeester onder andere bij de intocht van Sinterklaas en de uitreiking van de  kinderlintjes, later dit jaar. Ook is zij bij allerlei officiële gelegenheden aanwezig, zoals de kranslegging voor dodenherdenking op 4 mei. Als kinderburgemeester is Linn gedurende  het schooljaar 2021/2022 voorzitter van onze kinderraad.

Wervingscampagne
Door het instellen van de functie van kinderburgemeester verwacht de gemeente dat  kinderen een sterkere band krijgen met de gemeente en de Doetinchemse samenleving. De wervingscampagne liep afgelopen april. De gemeente heeft leuke en creatieve filmpjes  binnengekregen. De jury, bestaande uit burgemeester Mark Boumans, raadslid van onze  gemeente Rosa Giesen en activiteitenmanager Stichting Binnenstadbedrijf Doetinchem  (BBD) Jos Tiemessen, hebben de inzendingen beoordeeld en voor Linn gekozen.