Middeleeuws Festijn bij kasteel De Kelder

Tiende editie 15 en 16 mei op kasteel De Kelder in Doetinchem

DOETINCHEM – Het Middeleeuws Festijn op Kasteel De Kelder in Doetinchem is uitgegroeid tot een publiektrekker. Het startte in 2007 met 20 middeleeuwse deelnemers en 1.200 bezoekers. Vorig jaar kwamen 2.700 belangstellenden af op het Festijn, dat door 200 middeleeuwers uit Nederland, Duitsland en België vorm wordt gegeven. De tiende editie wordt dit jaar met Pinksteren gehouden op zondag 15 en maandag 16 mei.

Het aantal deelnemers groeide snel, omdat het Festijn de Middeleeuwen zo authentiek mogelijk brengt. Daarnaast heeft Kasteel De Kelder een goede naam vanwege zijn intieme sfeer, nodig om de tijd van de Middeleeuwen over te brengen op de bezoekers.

Dagprogramma
Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur kunnen de bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders, de kinderveldslag. Ridders te paard verzorgen een steekspel of joust en wapendemonstraties. Een roofvogelshow, middeleeuwse muziek, middeleeuwse vertellingen en lekkernijen van de Medieval Catering maken dit Festijn tot een goede weergave van het leven in de Middeleeuwen.

Het programma ziet er beide dagen als volgt uit:
10.00 Opening van het evenement,
10.30  Roofvogelshow op het slagveldterrein
11.00  Behendigheidsproeven van ridders te paard op toernooiveld
12.00  Middeleeuwse vertelling bij de taverne
12.30  Belegering van Kasteel De Kelder met daaropvolgend de kinderveldslag
13.30  Wapendemonstratie van ridders te paard op toernooiveld
14.30  Roofvogelshow op het slagveldterrein
15.00  Middeleeuwse vertelling bij de taverne
15.30  Belegering van Kasteel De Kelder met daaropvolgend de kinderveldslag
16.30  Steekspel (joust) van ridders te paard op het toernooiveld
17.00  Einde van het programma

De toegangsprijzen voor dit dagprogramma zijn: kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 € en 13 jaar en ouder 7,00 €.

Middeleeuws Banket
Vanwege dit jubileum worden op zondag 15 mei 50 bezoekers in staat gesteld om nog meer te proeven van de Middeleeuwen. Degenen die zich vooraf voor dit Banket aanmelden, genieten niet alleen van de dag. Ze krijgen een speciale rondleiding door het kasteel en ’s avonds in de Ridderzaal een middeleeuws banket voorgeschoteld.  Dat alles is inclusief middeleeuwse muziek, het optreden van een nar en tot slot een vuurdemonstratie buiten.  Let op: er zijn slecht 50 kaarten voor dit  unieke banket beschikbaar. Voor verdere informatie en aanmelding: www.middeleeuws-banket.nl.

Bezoekersinformatie
Het adres is Kasteel De Kelder, Kelderlaan 11, 7009 BV Doetinchem.

Voor meer informatie: www.middeleeuws-festijn.nl.