Home » Eibergen » Eibergen 10 sept – Elkaar verbinden en Eibergen kleur geven

Eibergen 10 sept – Elkaar verbinden en Eibergen kleur geven

288

‘Speel & deel middag’ achter openluchttheater

EIBERGEN – De tijdelijke speelplek achter het theater heeft Openluchttheater Eibergen geïnspireerd een ‘Speel & deel middag’ te organiseren. Zondag 10 september van 14:00 tot 16:00 uur is er van alles te doen in en rond de natuurlijke speelplek. “Maar het wordt meer. We gaan als Eibergse gemeenschap met elkaar de verbinding aan. Laten zien dat we oog hebben voor elkaar en samen Eibergen kleur geven”, aldus het bestuur.

Iedereen die iets kan missen of wil (uit)delen is welkom. Eibergenaren met zelfgebakken taart, verenigingen, ondernemers, muzikanten die in het gras op hun instrument spelen; alles mag en kan. Alle giften gaan in fooienpotten. ‘’De opbrengst gaat naar twee kinderprojecten. Eén landelijk project, KiKa, en een lokaal project, Kinderdagkamp Eibergen. Achter de schermen heeft het bestuur actief enkele ondernemers benaderd. “En zonder uitzondering doen ze allemaal gratis mee. Maarse Drukwerk heeft drieduizend flyers en poster gemaakt, Lonnie Ballonnie gaat schminken, de Brandweer Eibergen komt, evenals manege Nijhuis, de Berkelzomp, Tuinen van Geerdink en muziekschool Drums & Dance.”

Statiegeld-actie
In alle Eibergse supermarkten kan men van donderdag 7 tot en met zondag 10 september statiegeldbonnen in speciale bussen doneren. De opbrengst gaat naar de twee kinderprojecten. Sportwijzer plaatst 10 september naast de natuurlijke speelplek een springkussen en ook kinderopvang Humanitas doet mee. “Onze vrijwilligers regelen dat de speelplek en omliggende terrein leuk worden ingericht. Verder stellen wij stroom beschikbaar, is de toiletvoorziening open en schenken we ranja.’’ Het is de bedoeling dat iedereen volledig zelf zijn of haar activiteit vorm geeft. Dus zelf zorgt voor een tafeltje, stoel of kleedje.”

Eibergenaren, lokale ondernemers en instellingen die willen meedoen kunnen mailen met algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl. “Meedoen betekent dat je een stukje maatschappelijke betrokkenheid deelt. Om niet helemaal verrast te worden is het handig dat we ongeveer weten wat er op ons af komt. We houden daar rekening mee bij de indeling van het terrein. We zullen alle deelnemers vermelden op onze website en speciale krijtborden op het terrein.”

Als het 10 september echt slecht weer wordt zal de ‘Speel & deel middag’ een week worden verplaatst. Dit zal dan tijdig worden gecommuniceerd. Mensen die liever financieel een gift willen overmaken via de bank kunnen hun donatie storten op rekeningnummer NL03RABO 0159 9613 43 tnv Openluchttheater Eibergen ovv ‘Speel & deel’.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen