21 mei 2024
Home » Ontwerpbestemmingsplan locatie Welkoop biedt ruimte aan starters

Ontwerpbestemmingsplan locatie Welkoop biedt ruimte aan starters

286

Ontwerpbestemmingsplan deze week ter inzage

ZIEUWENT – In 2016 verhuisde de Welkoop van Zieuwent naar Lichtenvoorde. Daarmee kwam de locatie in Zieuwent vrij. Wethouder Vincent van Uem: “In overleg met onder andere Zieuwents Belang hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan een passende nieuwe functie voor zowel het gebouw, als het achterliggende gebied. We zijn blij dat dit heeft geleid tot een ontwerpbestemmingsplan dat ruimte biedt voor starters op de woningmarkt. Het plan gaat deze week ter inzage.”

De bestaande bebouwing van de voormalige Welkoop (Pastoor Zanderinkstraat 30) is een gemeentelijk monument. Dit monument wordt verbouwd tot zes appartementen (zie impressie hiernaast). Achter het gebouw worden zes rijwoningen en een twee-onder-een-kap mogelijk gemaakt. Deze woningen bieden ruimte aan starters om in Zieuwent te kunnen blijven wonen. Daarnaast wordt een waardevol pand in het dorp behouden voor de toekomst.

Ontwerpbestemmingsplan gepubliceerd
Deze week is het ontwerpbestemmingplan gepubliceerd. Van 25 augustus t/m 5 oktober heeft u de mogelijkheid op de plannen te reageren door het indien van een zienswijze. Vervolgens neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het plan. Daarna kunnen vergunningen worden verleend en kan er gestart worden met de realisatie.

Het ontwerpbestemmingsplan staat op onze site: www.oostgelre.nl (tabblad ruimtelijke ordening)


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!